Informații suplimentare
Oolong tea - este o varietate specială de ceai, care ocupă o poziție intermediară între ceaiul verde și cel negru. Are o formă ușor rotunjită a frunzelor și conține un nivel ridicat de uleiuri volatile. Infuzarea corectă a ceaiului Oolong joacă un rol important în menținerea gustului și aromei sale, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.
În primul rând, este important să acordați atenție calității apei. Apa trebuie să fie curată și proaspătă, fără impurități (de exemplu, clor) și mirosuri. De obicei, pentru ceai se utilizează apă îmbuteliată sau filtrată, iar apa nu trebuie să fie tare. Dacă apa are un gust sau un miros puternic, acest lucru poate afecta gustul și aroma ceaiului, afectând calitatea sa și chiar deteriorând plăcerea de a-l savura. Oolong este foarte greu de deteriorat, dar totuși recomandăm să urmați următoarele reguli:
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 15-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnareCantitatea recomandată
Se recomandă 6-10 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-9 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre eleÎn final, infuzarea corectă a ceaiului Oolong garantează un gust bogat și plăcut, aromă și beneficii maxime pentru sănătate. Urmați regulile simple și veți putea savura gustul și aroma unică a ceaiului, precum și obține beneficiile maxime pentru sănătate. Dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin Telegram sau Whatsapp.