«Hibiscus», 50gr.

Regiune: China
(3 evaluări)
Preț: 95.00 MDL

Ceaiul din flori de hibiscus (trandafir sudanez sau carcadé) este extrem de popular în Orient. Hibiscus sabdariffa conține o cantitate mare de vitamine A, B, C și PP. În plus, prin infuzarea de carcadé veți obține o doză de potasiu, fier, fosfor, sodiu, magneziu, calciu, zinc și cupru. De asemenea, hibiscusul conține antioxidanți speciali - antociani, care îi conferă băuturii culoarea roșie caracteristică. Proprietăți benefice: 1. Numeroase studii moderne arată că băutura din hibiscus are capacitatea de a reduce tensiunea arterială ridicată. O revizuire a cel puțin cinci studii din 2015 a arătat că ceaiul de hibiscus reduce tensiunea arterială sistolică și diastolică în medie cu 7,58 mm Hg și, respectiv, 3,53 mm Hg. 2. Oamenii de știință au demonstrat că extractul de hibiscus poate influența metabolismul, prevenind obezitatea și acumularea de grăsime în ficat. În plus, carcadéul stimulează sistemele de eliminare, ajutând organismul să se detoxifice în mod natural. 3. Ayurveda consideră că carcadéul este o băutură răcoritoare ideală în caz de febră. Proprietățile antipiretice ale hibiscusului ajută la controlul temperaturii ridicate și, în același timp, reduc durerea și disconfortul. Și deși nu există încă o bază științifică pentru această proprietate a carcadéului, observațiile oamenilor din diferite părți ale lumii merită luate în considerare. 4. Datorită efectului diuretic și conținutului de acizi organici cu proprietăți antiseptice, ceaiul de hibiscus este considerat un bun ajutor în tratarea cistitei (efectul este similar cu cel al merișorului). 5. Ceaiul de hibiscus conține vitamina C - un puternic antioxidant, care, după cum știm, are un efect pozitiv asupra întăririi sistemului nostru imunitar. Prezența fierului și a mineralelor în compoziția băuturii contribuie, de asemenea, la menținerea echilibrului sistemului imunitar.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 2/10
  • Concentratie la infuzare: 4/10
  • Tip ceai: Ceaiul de plante

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-60 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-3 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Black fleece from Esteri gardens», 50gr.

În Georgia există trei tipuri de producători de ceai. Primii folosesc metoda de recoltare în formă d...
160.00 MDL

«Golden Monkey», 50gr.

Ceaiul roșu unic "Maimuța de Aur" din provincia Yunnan se află printre cele mai bune zece ceaiuri ne...
170.00 MDL

Diang Hong «Classic», 50gr.

Ceaiul, considerat de înaltă calitate, se remarcă prin predominanța mugurilor aurii și conținutul de...
125.00 MDL

Puer fermier de la Li Da Zhou, 100gr.

Prieteni, astăzi sunt încântat să vă prezint o adevărată stea a ceaiului - Shu Puer fermier de la Li...
375.00 MDL