Ceai «Hibiscus», 50gr.

Regiune: China
(3 evaluări)
95.00 MDL

Ceaiul din flori de hibiscus (trandafir sudanez sau carcadé) este extrem de popular în Orient. Hibiscus sabdariffa conține o cantitate mare de vitamine A, B, C și PP. În plus, prin infuzarea de carcadé veți obține o doză de potasiu, fier, fosfor, sodiu, magneziu, calciu, zinc și cupru. De asemenea, hibiscusul conține antioxidanți speciali - antociani, care îi conferă băuturii culoarea roșie caracteristică. Proprietăți benefice: 1. Numeroase studii moderne arată că băutura din hibiscus are capacitatea de a reduce tensiunea arterială ridicată. O revizuire a cel puțin cinci studii din 2015 a arătat că ceaiul de hibiscus reduce tensiunea arterială sistolică și diastolică în medie cu 7,58 mm Hg și, respectiv, 3,53 mm Hg. 2. Oamenii de știință au demonstrat că extractul de hibiscus poate influența metabolismul, prevenind obezitatea și acumularea de grăsime în ficat. În plus, carcadéul stimulează sistemele de eliminare, ajutând organismul să se detoxifice în mod natural. 3. Ayurveda consideră că carcadéul este o băutură răcoritoare ideală în caz de febră. Proprietățile antipiretice ale hibiscusului ajută la controlul temperaturii ridicate și, în același timp, reduc durerea și disconfortul. Și deși nu există încă o bază științifică pentru această proprietate a carcadéului, observațiile oamenilor din diferite părți ale lumii merită luate în considerare. 4. Datorită efectului diuretic și conținutului de acizi organici cu proprietăți antiseptice, ceaiul de hibiscus este considerat un bun ajutor în tratarea cistitei (efectul este similar cu cel al merișorului). 5. Ceaiul de hibiscus conține vitamina C - un puternic antioxidant, care, după cum știm, are un efect pozitiv asupra întăririi sistemului nostru imunitar. Prezența fierului și a mineralelor în compoziția băuturii contribuie, de asemenea, la menținerea echilibrului sistemului imunitar.

Caracteristici

  • Intensitate: 2/10
  • Concentratie la infuzare: 4/10
  • Tip ceai: Ceaiul de plante
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul de plante, cunoscut și sub denumirea de ceai fitoterapeutic sau ceai de plante, conține o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru a obține beneficii maxime din acest tip de băutură, este important să-l preparați corect, luând în considerare mai mulți factori care pot afecta calitatea sa.

În primul rând, trebuie să acordați atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului de plante. Apa potabilă de calitate superioară sau apa filtrată cu un conținut scăzut de minerale sunt cele mai bune opțiuni. Acest tip de ceai este aproape imposibil să-l stricați, totuși recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-60 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-3 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă a ceaiului reprezintă o modalitate de a obține beneficii maxime pentru sănătate și de a vă bucura de gustul și aroma sa bogată. Urmați regulile simple de preparare și acordați atenție calității apei și a vasului ales și veți putea să vă bucurați de toată bogăția gustului și aromei ceaiului de plante, precum și de beneficiile maxime pentru organism. Dacă aveți întrebări, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem la ele, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Sausep», 50gr.

Ceaiul negru din Ceylon, aromatizat cu suc de fruct exotice săpădap - "măr smântână". Aroma acestui ...
110.00 MDL

«Горная река, заглушающая тигриный рев», 357gr.

Шу пуэр "Горная река, заглушающая тигриный рев" - это настоящая находка для ценителей утонченных и н...
1250.00 MDL

«Albăstrea», 50gr.

Amestec de ceai negru chinezesc OP și BOP1 cu adaos de inimioare de zahăr roșu, petale de gălbenele ...
125.00 MDL

Bata din bambus pentru matcha, 50gr.

Бамбуковый венчик для матчи является традиционным инструментом, необходимым для приготовления этого ...
425.00 MDL