Ceaiul alb în Chisinau

Ceaiul alb are o istorie lungă și fascinantă, care începe în China în perioada dinastiei Tang (618-907 d.Hr.). Acesta și-a primit numele datorită pufului deschis la culoare, aproape argintiu, de pe frunzele tinere folosite pentru prepararea băuturii. Se crede că ceaiul alb era inițial popular în rândul nobilimii chinezești și al curții imperiale datorită calităților sale gustative unice și aspectului nobil. Mai târziu, ceaiul alb a început să se răspândească, iar producția sa s-a dezvoltat în diferite provincii din China, inclusiv în provincia Fujian, care este renumită pentru soiurile sale de ceai alb în prezent.

Calitățile gustative ale ceaiului alb depind de soi, procesul de producție și momentul recoltării frunzelor. În general, ceaiul alb are un gust proaspăt, delicat și ușor perceptibil, cu note subtile de arome florale și fructate. Gustul ceaiului alb este, de obicei, moale, dulce și ușor ierbos, fără amăreala puternică pe care o puteți întâlni în ceaiurile verzi sau negre. Gama de nuanțe gustative ale ceaiului alb este foarte variată și poate fi îmbogățită cu arome suplimentare și ingrediente. Datorită proprietăților sale unice, ceaiul alb a câștigat dragostea și recunoașterea multor iubitori de ceai din întreaga lume.

Am găsit 0 ceaiuri pentru tine!

Curiozități interesante despre ceaiul alb chinezesc pe care nu le știați

Ceaiul alb este unul dintre cele mai unice și misterioase soiuri de ceai. Istoria și proprietățile sale stârnesc interesul multor iubitori ai acestei băuturi. Iată câteva fapte interesante despre ceaiul alb:

  • Procesare minimă: Ceaiul alb este supus unei prelucrări minime în comparație cu alte tipuri de ceai, ceea ce păstrează antioxidanții naturali și substanțele nutritive.
  • Recoltare rapidă: Frunzele pentru ceaiul alb sunt culese dimineața devreme, când sunt încă acoperite de rouă și nu au avut timp să absoarbă razele soarelui.
  • Puf argintiu: Numele ceaiului alb provine de la puful argintiu de pe frunzele tinere, care îi conferă un aspect special și atractiv.
  • Conținut ridicat de antioxidanți: Ceaiul alb conține o cantitate mare de polifenoli, antioxidanți care contribuie la protecția organismului împotriva radicalilor liberi și menținerea sănătății.
  • Mai puțină cafeină: Ceaiul alb conține mai puțină cafeină în comparație cu ceaiurile negre și verzi, ceea ce îl face mai blând și potrivit pentru consumul frecvent.
  • Diversitatea soiurilor: Ceaiul alb are multe varietăți, inclusiv Bai Mudan (Pion alb) și Shou Mei (Longevitatea sprâncenelor), fiecare având propriile particularități.
  • Tradiții de producție: Majoritatea soiurilor de ceai alb sunt produse în provincia Fujian, China, unde se păstrează metodele vechi de procesare și uscare a ceaiului.
  • Oxidare lentă: Datorită oxidării lente, ceaiul alb dobândește aroma sa inconfundabilă și gustul unic.

Ceaiul alb este o băutură unică și valoroasă, cu o istorie bogată și o mulțime de proprietăți benefice. Gustul său delicat, aroma și conținutul ridicat de antioxidanți îl fac o alegere minunată pentru iubitorii de ceai.