Pudră de cacao, boabe de cacao măcinate, ciocolată fierbinte în Chisinau

Cacao este o băutură populară, preparată din pudră de cacao, care are rădăcini adânci în istoria și cultura Americii Centrale și de Sud. Istoria apariției cacao se întoarce în vremurile străvechi, când mayașii și aztecii foloseau boabele de cacao pentru a prepara băutura "xocoatl". Se credea că această băutură amară și condimentată oferă forță și rezistență, precum și proprietăți vindecătoare. La sfârșitul secolului al XV-lea, cuceritorii spanioli au descoperit cacao la azteci și în curând au început să exporte boabele de cacao în Europa. De atunci, cacao a devenit o băutură cunoscută și îndrăgită în întreaga lume.

Calitățile gustative ale cacao variază în funcție de ingredientele utilizate și de metodele de preparare, dar în mod tradițional băutura este caracterizată printr-un gust dens de ciocolată și o aromă ușor amăruie. În diferite țări și culturi, cacao este condimentată cu diverse mirodenii, cum ar fi scorțișoară, vanilie, nucșoară și uneori chiar ardei iute, care îi conferă băuturii un gust și o aromă deosebite. Astăzi există o multitudine de variații de cacao, cu diferite conținuturi de zahăr și lapte, permițând fiecăruia să-și găsească gustul ideal pentru această băutură confortabilă și reconfortantă.

Am găsit 5 ceaiuri pentru tine!

Ciocolată caldă «Go Baristas», 1000gr.

Ciocolata caldă „Go Baristas” a fost dezvoltată special pentru profesioniștii din industria cafelei. Acest produs este destinat să faciliteze munca baristului, care se co...
450.00 MDL

Ciocolată caldă «Indestructibilă», 250gr.

Ciocolata caldă „Indestructibilă” este o pudră care va fi alegerea ideală pentru adevărații iubitori de plăceri ciocolatate. Conținând 30% cacao, vă oferă un gust bogat ș...
175.00 MDL

Ciocolata fierbinte «Good To Go», 1000gr.

Vă prezentăm ciocolata fierbinte Good To Go de la WOW CACAO, Olanda. Într-un ambalaj de 1 kg al acestei băuturi delicioase, care conține 30% cacao și 20-22% unt de cacao,...
500.00 MDL

Ciocolata fierbinte «Alpen Spice», 250gr.

Suntem pregătiți să plecăm într-o călătorie culinară prin pajiștile alpine? Vă prezentăm "Alpen Spice" de la Cacao Mill, Olanda - o ciocolată fierbinte care vă va încălzi...
140.00 MDL

Băutură de ciocolată «Rich Mild Hot», 1000gr.

Căutați o băutură perfectă cu gust bogat de ciocolată cu lapte? Încercați "Rich Mild Hot" de la WOW CACAO, un producător din Țările de Jos. Această băutură minunată este ...
500.00 MDL

Curiozități interesante despre cacao pe care nu le știați

Cacao este o băutură unică și benefică cu o istorie bogată și o multitudine de caracteristici interesante. În acest text, vom examina câteva dintre ele:

  • Originea numelui: Cuvântul "cacao" provine din cuvântul aztec "cacahuatl", care înseamnă "boabe de cacao". Boabele cresc pe copacii Theobroma cacao, al căror nume are, de asemenea, un sens profund. "Theobroma" înseamnă în traducere din greacă "mâncarea zeilor".
  • Simbol al bogăției: Pentru azteci, boabele de cacao serveau drept monedă și simbol al bogăției. Cu ele se plăteau serviciile și bunurile, precum și taxele. Pentru 100 de boabe puteai cumpăra un animal sau un covor bun.
  • Valoare pentru mayași: Pentru mayași, cacao era o băutură sacra, iar consumul său era limitat numai la nobili și preoți. Ritualuri și ceremonii importante erau însoțite de prepararea și consumarea cacao.
  • Descoperitorul: Cristofor Columb a fost primul european care a întâlnit boabe de cacao în timpul celei de-a patra călătorii în Lumea Nouă în 1502. Cu toate acestea, nu și-a dat seama de valoarea lor, iar doar câteva decenii mai târziu cacao a cucerit Europa.
  • Afrodisiac: Cacao este considerat un afrodisiac și are un efect stimulant slab datorită conținutului de teobromină. Teobromina este un stimulent ușor și poate provoca o senzație de euforie.
  • Eroul vitaminelor: Cacao este bogat în vitamine, cum ar fi vitaminele din grupul B și vitamina C, precum și în minerale, cum ar fi calciul, magneziul și potasiul. Cacao conține, de asemenea, antioxidanți care întăresc sistemul imunitar și combat radicalii liberi.
  • Efecte benefice asupra sănătății: Studiile arată că consumul moderat de cacao poate reduce riscul de boli cardiovasculare, îmbunătăți starea generală și stimula funcționarea creierului. Prin urmare, cacao este recomandat pentru menținerea sănătății inimii și îmbunătățirea funcțiilor cognitive.
  • Variații în întreaga lume: Cacao este prezent într-o varietate de variații regionale, inclusiv ciocolată caldă, cacao cu lapte și chiar varianta aztecă picantă cu ardei iute. Acest lucru permite savurarea acestei băuturi în diferite contexte culturale și găsirea gustului ideal.
  • Cosmetice de casă: Pudra de cacao este folosită și în cosmeticele de casă pentru prepararea de măști și exfolianți pentru îngrijirea pielii. Datorită antioxidantilor și proprietăților nutritive, cacao ajută la îmbunătățirea texturii și culorii feței, precum și la acțiunea antiîmbătrânire.

Astfel, cacao nu este doar o băutură delicioasă și aromată, ci are și proprietăți uimitoare și aplicații variate. De la istoria și valoarea culturală până la calitățile benefice pentru sănătate și aplicațiile cosmetice - cacao continuă să fie una dintre cele mai îndrăgite și universale băuturi din întreaga lume.