Ceai etnic și tradițional în Chisinau

Cea mai mare varietate de băuturi din ceai care provin din diverse culturi și regiuni din întreaga lume sunt cunoscute sub numele de ceaiuri etnice. Istoria ceaiului își are originea în China, unde a fost descoperit pentru prima dată în anul 2737 î.Hr. Curând, ceaiul s-a răspândit în întreaga lume, iar fiecare cultură a dezvoltat propriile metode unice de preparare și consum al acestei băuturi. În Japonia, de exemplu, ceaiul a devenit baza ceremoniei tradiționale de ceai, cunoscută sub numele de "chado" sau "sado". În India, a apărut tradiția "masala chai", care se prepară cu adăugarea de condimente și lapte. În Africa de Nord și Orientul Mijlociu, ceaiurile cu mentă sunt răspândite și sunt servite cu o cantitate mare de mentă proaspătă.

Gustul și aroma ceaiurilor etnice pot varia semnificativ în funcție de locul de origine și de tradițiile legate de prepararea lor. Ceaiul verde japonez, cum ar fi "matcha", are un gust bogat și o culoare verde strălucitoare. Ceaiul indian masala chai este cunoscut pentru aroma sa condimentată și dulce, care este creată prin utilizarea scorțișoarei, cardamomului, ghimbirului și cuișoarelor. Ceaiul cu mentă, care este popular în Africa de Nord și Orientul Mijlociu, are un gust răcoritor și proaspăt, care se potrivește perfect cu clima caldă a acestor regiuni.

Am găsit 8 ceaiuri pentru tine!

Ceai «Lapacho» (Pau DArco - ceai din coaja unui copac furnici), 50gr.

Lapacho reprezintă partea interioară a scoarței așa-numitului copac furnicător. Pentru a înțelege particularitățile acestei infuzii, merită menționat că lemnul acestui co...
110.00 MDL

Ceai «Wild Honeybush», 50gr.

Honeybush - rudă a ceaiului Rooibos. Dar în timp ce Rooibos poate fi crescut în grădină, cu Honeybush acestă opțiune nu funcționează. Nu va fi același gust. Deci, afaceri...
120.00 MDL

Ceai Rooibos «Portocale», 50gr.

Băutura etnică sud-africană Rooibos "Orange" este un rooibos clasic cu adaos de bucăți de papaya, având gust și aromă de portocală. Buketul băuturii emană prospețimea și ...
120.00 MDL

Ceai Rooibos «Vișine roșu», 50gr.

Băutura etnică sud-africană Rooibos "Vișina roșu" este un rooibos clasic cu adaos de bucăți de căpșuni și vanilie. Aceasta emană un aroma plăcută de cireșe și are un gust...
120.00 MDL

Ceai Rooibos «Capșuni», 50gr.

Rooibos (rooibos) cu adaos de bucăți de căpșuni, aromatizat cu frunze de coacăze și petale inflăcărate de flori de sălbăticiune. Încercați combinația de gust subtil, cu a...
120.00 MDL

Ceai Rooibos «Caramel», 50gr.

Băutura etnică sud-africană Rooibos "Caramel" este un rooibos clasic cu adaos de bucăți de nucă de macadamia și ciocolată albă. Ceaiul are un gust dulce și aromă minunată...
120.00 MDL

Ceai Rooibos «Kalahari», 50gr.

Băutura etnică sud-africană "Rooibos Kalahari" este un rooibos clasic cu adaos de ceai verde, lapacho, bucăți de lemn de santal și ghimbir. Băutura are un gust și un arom...
125.00 MDL

Ceai Rooibos «Clasic», 50gr.

Ce este Rooibos Rooibos, cunoscut și sub numele de Rooibush, este o băutură unică (ceai din plante), cu origini în inima munților din Africa de Sud. Acest ceai se distin...
120.00 MDL

Curiozități despre ceaiurile tradiționale etnice pe care nu le știați

Ceaiurile tradiționale, cunoscute și sub numele de ceaiuri etnice, sunt băuturi care fac parte din cultura și tradițiile diferitelor popoare din lume. Ele sunt fabricate din diferite ingrediente, cum ar fi plantele, condimentele și florile, care le conferă un gust și un miros unic. Iată câteva curiozități interesante despre ceaiurile tradiționale:

  • Matcha este un ceai verde tradițional japonez, care este fabricat dintr-un praf fin. Este adesea folosit în ceremonia japoneză de ceai și este considerat unul dintre cele mai calitative și scumpe ceaiuri din lume.
  • Darjeeling este un ceai tradițional indian, produs în munții Himalaya. Este cunoscut pentru gustul său unic, care combină notele de fructe și flori. Darjeeling este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate, inclusiv conținutul de antioxidanți.
  • Chun Mee este un ceai verde tradițional chinezesc, produs în provincia Jiangsu. Este cultivat doar pe plantații de pe munte, unde dobândește un gust și un miros unice. Chun Mee este considerat unul dintre cele mai scumpe și de calitate ceaiuri din China.
  • Chaiwprash este un ceai indian tradițional, considerat unul dintre cele mai aromate și delicioase ceaiuri din lume. Este fabricat dintr-un amestec special de plante și condimente, care îi conferă un gust și un miros unice. Chaiwprash este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate, inclusiv conținutul de antioxidanți.
  • Masala chai este un ceai indian tradițional, fabricat din ceai, lapte și condimente precum scorțișoară, ghimbir și cardamom. Are un gust dulceag și este considerat unul dintre cele mai populare băuturi din India. Masala chai face parte din cultura și tradițiile indiene și este servit de obicei în cești de ceramică cu zahăr sau miere.
  • Mint tea este un ceai tradițional marocan, fabricat din ceai verde și mentă proaspătă. Are un gust și un miros revigorant și este adesea servit în vase de ceramică marocane. Mint tea nu este doar o băutură, ci și un simbol al ospitalității și tradițiilor culturii marocane.
  • Chai Hong este un ceai negru tradițional din Hong Kong, care se bea adesea cu lapte și zahăr. Este fabricat dintr-un tip special de ceai negru chinezesc, care are un gust bogat și intens. Chai Hong este o băutură populară în Hong Kong și este adesea servită în cafenelele și restaurantele locale.
  • Ceaiul Lapsang Souchong este un ceai negru tradițional chinezesc, care este preparat din frunze de ceai uscate deasupra rumegușului de pin. Acest proces conferă ceaiului un gust și un aromă distinctiv fumos. Ceaiul Lapsang Souchong este considerat unul dintre cele mai scumpe și exclusive ceaiuri din lume.
  • Ceaiul Rooibos este o băutură tradițională, care este produsă din frunzele de Rooibos, o plantă care crește doar în provincia de Vest din Africa de Sud. Rooibos are o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate, inclusiv conținutul de antioxidanți și minerale precum potasiu, magneziu și fier. În plus, ceaiul Rooibos nu conține cofeină și poate fi consumat atât cald, cât și rece. Gustul său este delicat și dulceag, cu o notă ușoară de aromă de nuci. Ceaiul Rooibos este popular în multe țări ale lumii și este considerat una dintre cele mai hrănitoare și sănătoase băuturi din lume.

Cele tradiționale ceaiuri etnice nu sunt doar băuturi, ci și artă autentică, care reflectă cultura și tradițiile oamenilor din întreaga lume. Prepararea lor necesită pricepere și atenție la detalii, iar gustul și aroma lor distinctivă ajută la extinderea orizonturilor culturale și la simțirea atmosferei altor țări și popoare.