Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai Rooibos "Clasic", 50gr.

Regiune: Южная Африка
(16 evaluări)
120.00 MDL

Rooibos, cunoscut și sub denumirea de ceai rooibos sau ceai roșu african, este o băutură populară preparată din frunzele și tulpinile plantei Aspalathus linearis, care crește în regiunea Capului de Vest din Africa de Sud. Acest ceai este renumit pentru culoarea sa roșie intensă, aroma dulceagă cu note de vanilie și fructe uscate, precum și gustul său delicat. Rooibosul a devenit popular în întreaga lume datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate, gustului său unic și absenței cofeinei. Caracteristica distinctivă a acestui ceai constă în numeroasele sale proprietăți benefice pentru sănătate. Rooibosul este bogat în antioxidanți, care ajută la întărirea sistemului imunitar, combat radicalii liberi și încetinesc procesul de îmbătrânire. Datorită absenței cofeinei, rooibosul reprezintă o alternativă excelentă la ceaiul obișnuit pentru cei care încearcă să evite stimulanții sau preferă să bea ceai înainte de culcare. De asemenea, acesta are proprietăți antiinflamatorii și antialergice, contribuind la îmbunătățirea aspectului pielii și a stării generale de sănătate. Rooibosul poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, reducând nivelul de colesterol din sânge și stabilizând presiunea arterială.

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceaiuri speciale/etnice
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiurile tradiționale etnice, cunoscute și sub numele de 特色茶 (Tèsè chá), reprezintă o băutură unică, care are caracteristici speciale în timpul preparării. Fiecare tip de astfel de ceai are un gust și un aromă deosebite, care pot fi dezvăluite prin prepararea corectă.

Mai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție vasei pe care o folosiți și, cel mai important, calității apei folosite pentru a prepara ceaiurile. Apa potabilă curată sau filtrată este cea mai bună alegere. Trebuie să luați în considerare că apa poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului, așadar pentru fiecare tip de ceai poate fi necesară o temperatură și o calitate diferită a apei. Acest tip de ceai poate fi deteriorat prin prepararea incorectă, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Este important să rețineți că fiecare tip de ceai tradițional are propriile caracteristici de preparare. Unele tipuri de ceai pot necesita o temperatură mai mare a apei, iar altele pot fi preparate doar într-un anumit mod. Prin urmare, se recomandă consultarea instrucțiunilor producătorului sau a unuia dintre consultanții noștri, care vă poate ajuta să alegeți metoda optimă de preparare. Și dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Oolong "Ali Shan", Taiwan, 50gr.

Ali Shan oolong este versiunea taiwaneză a ceaiului Tie Guan Yin și provine din regiunea Ali Shan, s...
300.00 MDL

Ceai "Mango Oolong", 50gr.

Ați încercat vreodată oolong cu gust de mango? Este foarte simplu. Luați un oolong de calitate, ames...
200.00 MDL

Ceai Rooibos "Clasic", 50gr.

Rooibos, cunoscut și sub denumirea de ceai rooibos sau ceai roșu african, este o băutură populară pr...
120.00 MDL

Mini "Islandez", 50gr.

Puer este un ceai postfermentat chinezesc originar din provincia Yunnan. Acest ceai are o anumită pe...
175.00 MDL