Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai albastru thailandez "Anchan", 50gr.

Regiune: China
(2 evaluări)
160.00 MDL

Anchan, cunoscut și sub numele de ceai albastru, sunt boboci uscați ai lianei erbacee Clitoria ternatea (numită și Butterfly pea). Este extrem de popular în Asia și produce o infuzie de culoare albastru strălucitor cu un gust ușor dulceag. Proprietăți benefice: 1. Antidepresiv. De mult timp, anchanul este utilizat în Asia ca un remediu pentru reducerea stresului și anxietății. 2. Ajută la pierderea în greutate. Eroul principal în lupta împotriva kilogramelor în plus în ceaiul albastru este antioxidantul EGCG (epigalocatechin galat), care stimulează arderea caloriilor prin accelerarea metabolismului. 3. Un paracetamol natural. Dacă aveți febră și nu doriți să utilizați medicamente farmaceutice, încercați să preparați anchan. Rezultatele unui studiu științific realizat în India în anul 2004 au arătat că ceaiul albastru are proprietăți antipiretice și are un efect similar cu cel al paracetamolului. Anchanul are proprietăți anti-glicare, ceea ce permite menținerea pielii tinere mai mult timp. De asemenea, flavonoidele (inclusiv quercetina) conținute în ceaiul albastru stimulează producția de colagen, întăresc celulele părului și pielii și mențin hidratarea celulelor epidermei. Așa cum ați putut înțelege deja, anchanul conține o cantitate mare de antioxidanți, fiecare având un efect benefic asupra organismului nostru. Este singura infuzie (băutură pe bază de plante) ale cărei niveluri de antioxidanți sunt comparabile cu cele din ceaiul verde. În același timp, ceaiul albastru nu conține cofeină.

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceaiul de plante
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul de plante, cunoscut și sub denumirea de ceai fitoterapeutic sau ceai de plante, conține o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru a obține beneficii maxime din acest tip de băutură, este important să-l preparați corect, luând în considerare mai mulți factori care pot afecta calitatea sa.

În primul rând, trebuie să acordați atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului de plante. Apa potabilă de calitate superioară sau apa filtrată cu un conținut scăzut de minerale sunt cele mai bune opțiuni. Acest tip de ceai este aproape imposibil să-l stricați, totuși recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă a ceaiului reprezintă o modalitate de a obține beneficii maxime pentru sănătate și de a vă bucura de gustul și aroma sa bogată. Urmați regulile simple de preparare și acordați atenție calității apei și a vasului ales și veți putea să vă bucurați de toată bogăția gustului și aromei ceaiului de plante, precum și de beneficiile maxime pentru organism. Dacă aveți întrebări, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem la ele, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai Te Guanin A (din Gangde), 50gr.

Ceaiul Tie Guan Yin (TieGuanYin, în traducere din chineză "Zeița de fier a compasiunii") este un cun...
210.00 MDL

Xiaguan Tuo Сha "Mica Franță", 250gr.

Istoria acestui Pu'er a început în 1976. Atunci fabrica XiaGuan l-a prezentat la expoziția GuangZhou...
1300.00 MDL

"Medalion verde", 50gr.

Ceaiul special chinezesc din provincia Yunnan, maturat timp de cel puțin 2 ani, cu un aromă distinct...
140.00 MDL

Yu Lan Xiang Dan Tsung din Grădina Tianchi, 50gr.

"Aroma magnoliei" este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri Dancong. Se distinge de ceilalți prin ...
375.00 MDL