Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1
Telefon: +373 79 585 984
E-mail pentru contact: info@cha-dao.md
Program de lucru: Luni-Duminică 10:00-20:00 (Fara zile libere)
Anchan, cunoscut și sub numele de ceai albastru, sunt boboci uscați ai lianei erbacee Clitoria ternatea (numită și Butterfly pea). Este extrem de popular în Asia și produce o infuzie de culoare albastru strălucitor cu un gust ușor dulceag. Proprietăți benefice: 1. Antidepresiv. De mult timp, anchanul este utilizat în Asia ca un remediu pentru reducerea stresului și anxietății. 2. Ajută la pierderea în greutate. Eroul principal în lupta împotriva kilogramelor în plus în ceaiul albastru este antioxidantul EGCG (epigalocatechin galat), care stimulează arderea caloriilor prin accelerarea metabolismului. 3. Un paracetamol natural. Dacă aveți febră și nu doriți să utilizați medicamente farmaceutice, încercați să preparați anchan. Rezultatele unui studiu științific realizat în India în anul 2004 au arătat că ceaiul albastru are proprietăți antipiretice și are un efect similar cu cel al paracetamolului. Anchanul are proprietăți anti-glicare, ceea ce permite menținerea pielii tinere mai mult timp. De asemenea, flavonoidele (inclusiv quercetina) conținute în ceaiul albastru stimulează producția de colagen, întăresc celulele părului și pielii și mențin hidratarea celulelor epidermei. Așa cum ați putut înțelege deja, anchanul conține o cantitate mare de antioxidanți, fiecare având un efect benefic asupra organismului nostru. Este singura infuzie (băutură pe bază de plante) ale cărei niveluri de antioxidanți sunt comparabile cu cele din ceaiul verde. În același timp, ceaiul albastru nu conține cofeină.