Ceai albastru thailandez «Anchan», 50gr.

Regiune: China
(27 evaluări)
Preț: 180.00 MDL

Anchan, cunoscut și sub numele de ceai albastru, sunt boboci uscați ai lianei erbacee Clitoria ternatea (numită și Butterfly pea). Este extrem de popular în Asia și produce o infuzie de culoare albastru strălucitor cu un gust ușor dulceag. Proprietăți benefice: 1. Antidepresiv. De mult timp, anchanul este utilizat în Asia ca un remediu pentru reducerea stresului și anxietății. 2. Ajută la pierderea în greutate. Eroul principal în lupta împotriva kilogramelor în plus în ceaiul albastru este antioxidantul EGCG (epigalocatechin galat), care stimulează arderea caloriilor prin accelerarea metabolismului. 3. Un paracetamol natural. Dacă aveți febră și nu doriți să utilizați medicamente farmaceutice, încercați să preparați anchan. Rezultatele unui studiu științific realizat în India în anul 2004 au arătat că ceaiul albastru are proprietăți antipiretice și are un efect similar cu cel al paracetamolului. Anchanul are proprietăți anti-glicare, ceea ce permite menținerea pielii tinere mai mult timp. De asemenea, flavonoidele (inclusiv quercetina) conținute în ceaiul albastru stimulează producția de colagen, întăresc celulele părului și pielii și mențin hidratarea celulelor epidermei. Așa cum ați putut înțelege deja, anchanul conține o cantitate mare de antioxidanți, fiecare având un efect benefic asupra organismului nostru. Este singura infuzie (băutură pe bază de plante) ale cărei niveluri de antioxidanți sunt comparabile cu cele din ceaiul verde. În același timp, ceaiul albastru nu conține cofeină.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 3/10
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceaiul de plante

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Cafea Montana «Kenya», 100% Arabica, 150gr.

Cafeaua Montana "Kenya" este o adevărată simfonie de afine pentru gustul dumneavoastră. Crescută cu ...
250.00 MDL

Ceainic din argilă Yixing «Iarna», 170 ml.

Ceainicele din argilă Yixing „Iarna” combină nu doar funcția de infuzare a ceaiului, ci și capacitat...
1050.00 MDL

Jing Long «Trei Pagode», 357gr.

În frumoasa comitatul Dali din provincia Yunnan se află o excelentă fabrică numită San Ta. Aceasta e...
875.00 MDL

«Extravaganță», 50gr.

Ceaiul "Feeria" este un ceai negru cu bucăți de papaya, ananas, căpșuni, petale de flori de malvă și...
110.00 MDL