Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai verde japonez "Matcha", 100gr.

Regiune: Japan
(1 evaluare)
380.00 MDL

Toate sunt obișnuite ca în Japonia să fie totul bun, iar în China să nu fie prea bun. Matcha este tocmai un astfel de caz. Deși ceaiul a venit în Japonia din China, japonezii au reimaginat tradiția ceaiului și au creat propria variantă absolut unică. Matcha este un ceai verde măcinat în pulbere fină "tencha". Deoarece în timpul servirii ceaiului întreaga pulbere este consumată împreună cu ceaiul, Matcha este cel mai intens ceai verde. Există două moduri de consumare a acestui ceai: slab (usucha) și puternic (koicha). Usucha - 2 g la 50-80 ml de apă. Koicha - 4 g. Se adaugă apă fierbinte în ceai și apoi se bate cu o pensulă specială de bambus (chasen). Fiți atenți cu koicha - are un efect energizant puternic.

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Anul producerii: 2022
  • Concentratie la infuzare: 1/10
  • Tip ceai: Ceaiuri speciale/etnice
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiurile tradiționale etnice, cunoscute și sub numele de 特色茶 (Tèsè chá), reprezintă o băutură unică, care are caracteristici speciale în timpul preparării. Fiecare tip de astfel de ceai are un gust și un aromă deosebite, care pot fi dezvăluite prin prepararea corectă.

Mai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție vasei pe care o folosiți și, cel mai important, calității apei folosite pentru a prepara ceaiurile. Apa potabilă curată sau filtrată este cea mai bună alegere. Trebuie să luați în considerare că apa poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului, așadar pentru fiecare tip de ceai poate fi necesară o temperatură și o calitate diferită a apei. Acest tip de ceai poate fi deteriorat prin prepararea incorectă, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 70-80 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 2-4 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Este important să rețineți că fiecare tip de ceai tradițional are propriile caracteristici de preparare. Unele tipuri de ceai pot necesita o temperatură mai mare a apei, iar altele pot fi preparate doar într-un anumit mod. Prin urmare, se recomandă consultarea instrucțiunilor producătorului sau a unuia dintre consultanții noștri, care vă poate ajuta să alegeți metoda optimă de preparare. Și dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Aroma de opt ani de la Botanic", 357gr.

Snobii de ceai consideră că nu se poate bea Shen Pu-erh până când nu atinge vârsta de opt ani. Ei sp...
950.00 MDL

Yu Lan Xiang Dan Tsung din Grădina Tianchi, 50gr.

"Aroma magnoliei" este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri Dancong. Se distinge de ceilalți prin ...
375.00 MDL

"Extravaganță", 50gr.

Ceaiul "Feeria" este un ceai negru cu bucăți de papaya, ananas, căpșuni, petale de flori de malvă și...
110.00 MDL

"Primăvara devreme la Lacul Erhai", 357gr.

Lacul Erhai este cel mai mare și cel mai înalt lac din China. Înălțimea sa este de aproximativ 1900 ...
850.00 MDL