Ceai verde japonez «Matcha», 50gr.

Regiune: Matcha MD
(21 evaluări)
Preț: 225.00 MDL

Ce este ceaiul Matcha

Ceaiul Matcha este o varietate unică de ceai verde care se distinge prin gustul său profund și istoria bogată. Originar din Japonia, unde este folosit tradițional în ceremonia ceaiului, Matcha este recunoscut pentru procesul său de producție special. Cu câteva săptămâni înainte de recoltare, arbuștii de ceai sunt acoperiți pentru a fi feriți de soare. Aceasta crește nivelul de clorofilă și L-teanină în frunze, oferind ceaiului o culoare verde vibrantă și un profil aromatic complex. Spre deosebire de alte soiuri de ceai verde, Matcha este fabricat prin măcinarea frunzelor de ceai într-un praf fin, permițând consumatorilor să ingereze întreaga frunză, nu doar infuzia acesteia.

Ceai matcha preparat

Proprietăți benefice și compoziție

Ceaiul Matcha este apreciat nu doar pentru gustul său unic, dar și pentru gama largă de proprietăți benefice. Este bogat în antioxidanți, inclusiv catechine, care ajută la întărirea sistemului imunitar și protejează organismul împotriva diferitelor boli. Antioxidanții joacă, de asemenea, un rol important în prevenirea îmbătrânirii celulelor și lupta împotriva radicalilor liberi. Datorită conținutului de L-teanină, ceaiul Matcha îmbunătățește concentrarea și relaxarea fără a induce somnolență. În plus, Matcha este o sursă excelentă de vitamine din grupul B, vitamina C, potasiu, magneziu și clorofilă, care susțin sănătatea inimii și vaselor de sânge și contribuie la detoxifierea organismului.

De ce este nevoie pentru a prepara ceaiul matcha japonez

Cum să prepari corect ceaiul Matcha

Pentru a descoperi în totalitate gustul și aroma ceaiului Matcha, este esențial să urmezi câteva reguli cheie de preparare. Începe cu alegerea unui Matcha de calitate, ideal unul japonez, cultivat la umbră și măcinat într-un praf fin.

  • Pregătirea: Înainte de a infuza ceaiul Matcha, este recomandat să îl cerneți printr-o sită fină pentru a elimina cocoloașele. Acest pas asigură amestecarea uniformă a pulberii cu apa și creează o textură mai netedă a băuturii.
  • Temperatura apei: Temperatura ideală pentru infuzarea ceaiului Matcha este de aproximativ 70-80°C. Utilizarea apei clocotite poate face ca gustul băuturii să devină amar și să-și piardă finețea.
  • Proporțiile: Proporția recomandată este de 1-2 lingurițe (2-4 grame) de Matcha la 70-100 ml de apă. Acest raport permite atingerea unei puteri optime a ceaiului, oferind în același timp echilibrul perfect între bogăția aromei și finețea gustului.

Descoperiți lumea aromelor și gusturilor unice, vizitând Cha Dao, unde puteți cumpăra ceai matcha în Chișinău, bucurându-vă de fiecare înghițitură a acestei băuturi minunate.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 3/10
  • Concentratie la infuzare: 1/10
  • Tip ceai: Ceaiuri speciale/etnice

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 70-80 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 2-4 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Jing Long în bambus, 200gr.

Întunecat ca noaptea și gustos ca păcatul! Acest Pu-erh este deosebit de memorabil pentru noi. Pentr...
650.00 MDL

Ceai Mate «IQ», 50gr.

Băutura etnică sud-americană de yerba mate cu adaos de ginkgo, bucăți de guava, semințe de guarana, ...
120.00 MDL

Boabe de cacao măcinate «New Guinea Kulkul Fine», 227gr.

Măcinarea boabelor de cacao reprezintă o dezvoltare proaspătă și inconfundabilă. În loc să folosim p...
400.00 MDL

«Sausep», 50gr.

Ceaiul negru din Ceylon, aromatizat cu suc de fruct exotice săpădap - "măr smântână". Aroma acestui ...
110.00 MDL