Ceai Gaba în Chisinau

Ceaiul Gaba (acidul gamma-aminobutiric) este un tip unic de ceai, dezvoltat pentru prima dată în Japonia în anul 1987. Oamenii de știință au descoperit că prin cultivarea frunzelor de ceai în condiții de scădere a nivelului de oxigen, conținutul de acid gamma-aminobutiric (GABA) în acestea crește semnificativ. GABA este un neurotransmițător important care joacă un rol important în funcționarea creierului și influențează relaxarea și reducerea stresului.

Gustul și aroma depind de soiul și originea ceaiului, precum și de metoda de procesare și fermentare a frunzelor de ceai. În general, acesta are un gust neted, ușor dulceag și o aromă plăcută și moale. Unele soiuri au note de fructe sau flori, în timp ce altele pot avea note de miere, nuci sau lemn. În multe cazuri, Ceaiul Gabă are, de asemenea, o nuanță cremoasă specifică și un gust bogat și catifelat, ceea ce îl face atractiv pentru iubitorii de ceai care caută arome și gusturi unice și variate.

Am găsit 1 ceaiuri pentru tine!

Ceai GABA (de munte, negru), 50gr.

Chaiul GABA de referință este cultivat în munții Alishan, la o altitudine de 1.200 de metri. Recoltarea și producția acestei varietăți sunt controlate de Stația de Cercet...
300.00 MDL

Curiozități despre ceaiul GABA pe care nu le știați

GABA (acidul gamma-aminobutiric) este un tip unic de ceai care trece printr-un proces special de prelucrare, care permite creșterea conținutului de GABA în frunzele de ceai. Iată câteva curiozități interesante despre ceaiul GABA:

  • Istoria creării: Ceaiul GABA a fost creat pentru prima dată în Japonia în anii 1980. Cercetătorii din Japonia au observat că nivelul de GABA din frunzele de ceai crește în condiții de vid și au început să experimenteze cu procesul de prelucrare a ceaiului pentru a crește conținutul de GABA. De atunci, a devenit unul dintre cele mai populare tipuri de ceai din lume.
  • Tranchilizant natural: GABA este un important neurotransmițător care apare natural în creierul uman și este responsabil pentru reducerea excitabilității nervoase. Datorită conținutului de GABA, ceaiul GABA are un efect calmant și relaxant și poate fi util în lupta împotriva stresului și insomniei.
  • Procesul de producție: GABA este produs din frunze de ceai verde, oolong sau negru, care sunt supuse unui proces special de fermentare anaerobă în condiții de vid. În urma acestui proces, conținutul de GABA din frunzele de ceai crește.
  • Gustul caracteristic: Ceaiul are un gust dulceag și un parfum floral și fructat. De asemenea, poate avea o culoare profundă și intensă.
  • Beneficii pentru sănătate: GABA poate avea un efect pozitiv asupra sănătății umane, datorită proprietăților sale relaxante. De asemenea, poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea digestiei.
  • Ceremonia ceaiului: GABA poate fi savurat atât individual, cât și în cadrul unei ceremonii tradiționale de ceai japoneze sau chinezești. În Japonia, este adesea servit la ceremoniile tradiționale de ceai, unde este apreciat pentru proprietățile sale relaxante și gustul său unic. De asemenea, poate fi un bun tovarăș pentru meditație, yoga și alte practici care promovează relaxarea și liniștea.
  • Utilizare culinară: GABA poate fi utilizat în bucătărie. Poate fi adăugat în prăjituri, deserturi, înghețată și alte feluri de mâncare pentru a le oferi un gust și un aromat interesant. De asemenea, GABA poate fi folosit pentru a crea băuturi răcoritoare și sănătoase, precum limonadă, ceai de mentă și altele.
  • Variații de sortiment: Există o multitudine de variații de GABA, produse în diferite regiuni ale lumii, de la Taiwan la Kenya. Fiecare sortiment are propriul gust și aromat unic, permițând savurarea diversității acestui minunat ceai.
  • Efect stimulant: În ciuda proprietăților sale relaxante, GABA poate avea și un efect stimulant. Poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și focalizării, precum și la reducerea oboselii și somnolenței.
  • Produs ecologic: GABA este produs din ingrediente naturale și nu conține aditivi și coloranți artificiali. Mai mult, în producție se utilizează metode durabile și ecologice, ceea ce îl face mai sigur și mai sănătos pentru sănătate și pentru mediu.

În concluzie, acesta este o băutură unică care are un efect benefic asupra sănătății umane. Datorită conținutului ridicat de acid γ-aminobutiric, aceasta are un efect calmant și relaxant, ceea ce poate fi util în combaterea stresului și insomniei.