Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai Mate "Verde", 50gr.

Regiune: Бразилия
(1 evaluare)
100.00 MDL

Băutura etnică sud-americană constă din frunzele mărunțite și uscate ale arborelui de yerba mate din Paraguay. Yerba mate verde conține peste 200 de componente benefice, printre care alcaloizi (mateină), microelemente (cupru, magneziu, sodiu, potasiu, fier, mangan, sulf), substanțe tăbăcitoare, acizi organici (colofonie, nicotinic, izovaleric), vitamine (A, C, E, B, P), aminoacizi și altele. Proprietăți benefice: 1. Normalizează metabolismul și inhibă senzația de foame. 2. Este utilizată ca diuretic, contribuind la pierderea în greutate activă. 3. Are acțiune antihistaminică, reducând probabilitatea apariției reacțiilor alergice. 4. Concentrează atenția, stimulează activitatea cerebrală. 5. Întărește pereții vaselor de sânge (rutină), sporește imunitatea (vitamina C). Cum se prepară: 1. Umpleți un recipient de calabasă (un recipient tradițional din dovleac) aproximativ până la 2/3 din volum. 2. Înclinați calabasa și introduceți bombilla (un tub metalic tradițional). 3. Turnați puțină apă fierbinte (60-80°C), așteptați ca frunzele de yerba mate din straturile inferioare să se îmbibe și să se compacteze în jurul bombillei, apoi completați cu apă până la nivelul superior al frunzelor. 4. Beți imediat, procedura de reumplere poate fi repetată de 10-15 ori.

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceaiul de plante
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul de plante, cunoscut și sub denumirea de ceai fitoterapeutic sau ceai de plante, conține o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru a obține beneficii maxime din acest tip de băutură, este important să-l preparați corect, luând în considerare mai mulți factori care pot afecta calitatea sa.

În primul rând, trebuie să acordați atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului de plante. Apa potabilă de calitate superioară sau apa filtrată cu un conținut scăzut de minerale sunt cele mai bune opțiuni. Acest tip de ceai este aproape imposibil să-l stricați, totuși recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă a ceaiului reprezintă o modalitate de a obține beneficii maxime pentru sănătate și de a vă bucura de gustul și aroma sa bogată. Urmați regulile simple de preparare și acordați atenție calității apei și a vasului ales și veți putea să vă bucurați de toată bogăția gustului și aromei ceaiului de plante, precum și de beneficiile maxime pentru organism. Dacă aveți întrebări, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem la ele, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Guntin "Arborele Dragonului", 357gr.

În mod meritat, această ceainică a câștigat titlul de Gongting. Uitați-vă la această colecție de mug...
1750.00 MDL

Yu Lan Xiang Dan Tsung din Grădina Tianchi, 50gr.

"Aroma magnoliei" este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri Dancong. Se distinge de ceilalți prin ...
375.00 MDL

Ceai Mate "IQ", 50gr.

Băutura etnică sud-americană de yerba mate cu adaos de ginkgo, bucăți de guava, semințe de guarana, ...
100.00 MDL

"Pelerina Rătăcitorului", 357gr.

Superb Pu-Erh tânăr. Dar ce înseamnă vârsta pentru un Shu Pu-Erh? Aromat, cu o culoare portocalie vi...
875.00 MDL