Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1
Telefon: +373 79 585 984
E-mail pentru contact: info@cha-dao.md
Program de lucru: Luni-Duminică 10:00-20:00 (Fara zile libere)
Argila Yixing este renumită pentru capacitatea sa unică de a conferi un caracter și o profunzime deosebită gustului ceaiului, iar ceainicul „Shui Pin Hu” cu un volum de 150 ml este un exemplu splendid al acestei tradiții. Acest ceainic, cunoscut și ca "Nivelul Apei", reprezintă una dintre cele mai vechi și mai renumite forme de ceainice Yixing. O caracteristică importantă a „Shui Pin Hu” sunt pereții săi subțiri, care permit ceaiului să interacționeze cu argila și să dobândească un aromă și gust bogate. Pentru a menține temperatura optimă în interiorul ceainicului în timpul infuzării, metoda tradițională este turnarea apei clocotite peste acesta. Acest lucru ajută la menținerea căldurii, permițând ceaiului să se desfășoare complet. Dacă acest proces nu este respectat, ceainicul poate fi folosit pentru infuzarea chiar și a ceaiului verde, dar de obicei funcționalitatea sa este utilizată pentru soiuri întunecate, care evidențiază notele subtile ale argilei Yixing. Ceainicele „Shui Pin” au o istorie bogată de utilizare, în special în provinciile Fujian și Guangdong, unde se practica ceremonia ceaiului. În timpul acestei ceremonii, ceainicul era plasat într-o adâncitură specială, „cha chi” sau „lacul de ceai”, și era turnat cu apă clocotită. Acest act are denumirea poetică „Men Cheng Mu Lin”, care se traduce ca „Men Cheng se scaldă în ploaia torențială”. Această practică ajută la interacțiunea argilei și a ceaiului, conferind băuturii un gust și aromă specială.