Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai GABA (de munte, lux), 50gr.

Regiune: Китай Тайвань
(5 evaluări)
Indisponibil

Chaiul GABA de referință este cultivat în munții Alishan la o altitudine de 1.200 de metri. Recoltarea și producția acestei varietăți sunt controlate de Stația de Cercetare și Popularizare a Ceaiului din Taiwan. Gustul este foarte delicat, dulce, cu o ușoară aciditate nobilă. În arome se pot simți note de piersică, flori de câmp și smântână. Pentru prepararea ceaiului GABA, utilizați apă îmbuteliată purificată.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Gaba Oolong

Informații suplimentare

Ceaiul Gabba este una dintre cele mai populare varietăți de ceai din Taiwan, care este foarte apreciat în întreaga lume. Acesta conține un conținut ridicat de antioxidanți și alte substanțe benefice pentru sănătate, care pot avea un efect favorabil asupra sănătății. Prepararea corectă a ceaiului Gabba este cheia pentru a savura gustul și aroma sa bogată, precum și pentru a obține beneficiile maxime pentru sănătate.

În primul și cel mai important rând, trebuie să acordați atenție calității apei. Apa trebuie să fie curată și proaspătă, fără impurități și mirosuri (cum ar fi clorul). Cel mai des se folosește apă îmbuteliată ne-carbonată sau apă filtrată. Dacă apa are un gust puternic, o duritate ridicată sau un miros neplăcut, acest lucru poate afecta gustul și aroma ceaiului, afectându-i calitatea și chiar ruinând experiența de savurare. Gabba (alb, negru sau Alishan) este foarte greu de deteriorat, dar totuși vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 7-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă (prin metoda turnării) este cheia pentru a obține o plăcere maximă din gustul și aroma acestui băutură unică, precum și pentru a obține toate beneficiile sale pentru sănătate. Trebuie să luați în considerare temperatura apei, timpul de preparare și calitatea apei. Respectând aceste reguli simple, puteți să vă bucurați de gustul bogat și plăcut al ceaiului Gabba, care are diferite variații în funcție de tipul său (alb, negru sau Alishan). De asemenea, trebuie să țineți cont că fiecare tip are propriul profil de gust unic și propriul mod de preparare. De exemplu, Gabba alb are un gust mai dulce și floral decât Gabba negru, care are un gust mai bogat și amărui. Dacă aveți alte întrebări, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Feng Shui", 50gr.

Amestec natural de plante care combină 5 elemente, culori și forme. Bucăți de mere și pitaya (fructu...
145.00 MDL

Keemun Gongfu Cha, 50gr.

Kimun se află în TOP 10 cele mai bune ceaiuri din China. La infuzare, acesta capătă o culoare ambră ...
160.00 MDL

"Flaut și Macarale", 357gr.

Acest Pu'er a ajuns la noi de pe muntele Hekai. Acolo crește cel mai vechi și cel mai mare arbore de...
1050.00 MDL

"Ecologic", 357gr.

În China se poate face multe lucruri. Poți să-ți faci o geantă și să scrii pe ea "Versace". Sau să-ț...
1800.00 MDL