Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Frunze de dud fermentate (GABA), 50gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
125.00 MDL

S-au mai inventat ceva, în curând orice va fi fermentat și băut! Oamenii lipsiți de înțelepciune ar putea spune așa. În primul rând, orice produs fermentat este foarte benefic pentru digestie. În al doilea rând, mătasea de dud, cunoscută și sub numele de Sang Shu (桑树), este un produs foarte respectat în China. Chinezii nu pierd prea multe lucruri - cultivăm viermii de mătase, mâncăm fructele și fermentăm frunzele rămase pentru utilizare în medicină. Cei interesați de toate proprietățile benefice pot căuta pe Google - sunt două pagini pline de beneficii. Noi vom menționa doar ceea ce poate interesa iubitorii de ceai. Frunzele fermentate de mătase de dud conțin mult GABA natural (acid gama-aminobutiric). În același timp, nu conțin deloc cofeină. Și un alt fapt - ceaiul din frunze de mătase de dud blochează absorbția glucozei și a altor zaharuri. Deci! Avem în față un ceai GABA, fără cofeină, pe care îl putem bea cu zahăr sau miere fără nici o grijă. L-am rulat chiar într-o formă sferică, pentru a ne reaminti de GABA obișnuit. Chinezii nu interzic femeilor gravide și celor care alăptează să-l bea, dar aș recomanda să consultați un medic. Băutura în sine are un gust revigorant, cu un ușor gust dulceag.

Caracteristici

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2022
  • Concentratie la infuzare: 4/10
  • Tip ceai: Gaba Oolong
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul Gabba este una dintre cele mai populare varietăți de ceai din Taiwan, care este foarte apreciat în întreaga lume. Acesta conține un conținut ridicat de antioxidanți și alte substanțe benefice pentru sănătate, care pot avea un efect favorabil asupra sănătății. Prepararea corectă a ceaiului Gabba este cheia pentru a savura gustul și aroma sa bogată, precum și pentru a obține beneficiile maxime pentru sănătate.

În primul și cel mai important rând, trebuie să acordați atenție calității apei. Apa trebuie să fie curată și proaspătă, fără impurități și mirosuri (cum ar fi clorul). Cel mai des se folosește apă îmbuteliată ne-carbonată sau apă filtrată. Dacă apa are un gust puternic, o duritate ridicată sau un miros neplăcut, acest lucru poate afecta gustul și aroma ceaiului, afectându-i calitatea și chiar ruinând experiența de savurare. Gabba (alb, negru sau Alishan) este foarte greu de deteriorat, dar totuși vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 75-85 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă (prin metoda turnării) este cheia pentru a obține o plăcere maximă din gustul și aroma acestui băutură unică, precum și pentru a obține toate beneficiile sale pentru sănătate. Trebuie să luați în considerare temperatura apei, timpul de preparare și calitatea apei. Respectând aceste reguli simple, puteți să vă bucurați de gustul bogat și plăcut al ceaiului Gabba, care are diferite variații în funcție de tipul său (alb, negru sau Alishan). De asemenea, trebuie să țineți cont că fiecare tip are propriul profil de gust unic și propriul mod de preparare. De exemplu, Gabba alb are un gust mai dulce și floral decât Gabba negru, care are un gust mai bogat și amărui. Dacă aveți alte întrebări, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai "Lapacho" (ceai din coaja unui copac furnici), 50gr.

Lapacho reprezintă partea interioară a scoarței așa-numitului copac furnicător. Pentru a înțelege pa...
110.00 MDL

"Anhua Hei Cha", 100gr.

La început, erau doar trei tipuri de ceai - verde, galben și negru (sau ceai hei). Apoi, chinezii s-...
225.00 MDL

Pu-erh verde într-o coadă, 50gr.

Sunteți pregătiți pentru noi experiențe? Atunci luați noutatea - Puerh în forma unor codițe împletit...
220.00 MDL

Bombilla "Muelle", 17,5 cm., 0gr.

O bombilha din oțel inoxidabil. Conturul său moale, cu un sistem de construcție pe arc, este perfect...
250.00 MDL