Da Hong Pao «Halatul mare și roșu», DHP, 50gr.

Regiune: Китай Фуцзянь
(27 evaluări)
Preț: 225.00 MDL

Da Hong Pao, sau "Marele Halat Roșu", reprezintă unul dintre cele mai prețuite și respectate tipuri de ceai oolong întunecat chinezesc. Acest ceai are o istorie bogată, datând din antichitate și este asociat cu numeroase legende și tradiții. Crește în munții Wuyi din provincia Fujian, unde climatul montan unic și solul contribuie la cultivarea arbustilor de ceai care oferă un gust și un aromat inconfundabil. Procesul de producție a Da Hong Pao este complex și variat, incluzând metode tradiționale de prelucrare a frunzelor de ceai, cum ar fi uscarea la soare, rularea manuală, fermentația parțială și uscarea lentă, datorită cărora ceaiul își dobândește gustul și aroma rafinată.

Da Hong Pao, ceainic din lut, ceșcuțe

Proprietăți benefice, compoziție, efect asupra organismului

Da Hong Pao dispune de un spectru impresionant de proprietăți benefice care au un impact pozitiv asupra sănătății umane. Compoziția bogată a ceaiului include antioxidanți, catechine, polifenoli, aminoacizi, vitamine din grupul B și o multitudine de minerale. Aceste componente contribuie la întărirea sistemului imunitar, prevenirea dezvoltării bolilor oncologice, precum și la îmbunătățirea funcționării sistemului cardiovascular. Pe lângă acestea, consumul regulat de ceai Da Hong Pao poate avea un efect tonifiant general asupra organismului, poate îmbunătăți starea de spirit și nivelul de energie, și poate favoriza pierderea în greutate prin activarea metabolismului.

Cum să prepari corect ceaiul chinezesc Da Hong Pao

Aspecte principale și reguli de preparare a Da Hong Pao

Prepararea Da Hong Pao este o adevărată artă care permite dezvăluirea completă a gustului bogat și a aromei acestui ceai unic. Urmați aceste recomandări pentru a obține rezultatul ideal:

  • Alegerea vasului: Folosiți un ceainic din ceramică sau lut, deoarece acestea păstrează mai bine căldura și ajută la dezvăluirea uniformă a gustului și aromei ceaiului.
  • Calitatea apei: Pentru preparare este recomandată utilizarea apei filtrate sau îmbuteliate, moale, pentru a evita gusturile și mirosurile străine care pot altera plăcerea de a savura ceaiul.
  • Temperatura apei: Temperatura optimă a apei pentru prepararea Da Hong Pao este de aproximativ 80-90°C. Temperatura ridicată favorizează dezvăluirea completă a calităților gustative și aromatice ale ceaiului, dar este important să nu supraîncălziți apa pentru a evita amărăciunea.
  • Cantitatea de ceai: Cantitatea recomandată de ceai este de aproximativ 5-7 grame pentru 200-250 ml de apă. Acest lucru va permite atingerea unui echilibru ideal între intensitatea gustului și aroma
  • Timpul de infuzare: Pentru prima infuzare este suficient 20-30 de secunde. Da Hong Pao poate suporta mai multe infuzări, iar cu fiecare nouă infuzare timpul ar trebui să fie crescut cu 10-30 de secunde, pentru a asigura că ceaiul își păstrează calitățile gustative.

Respectând aceste recomandări, veți putea să vă bucurați de gustul profund și complex al Da Hong Pao, descoperind noi nuanțe cu fiecare infuzare. Acest ceai nu doar că oferă o plăcere estetică, dar aduce și beneficii semnificative sănătății, făcându-l o alegere ideală pentru consumul zilnic.

Pentru cei care prețuiesc calitatea înaltă și doresc să cumpere Da Hong Pao în Chișinău, magazinul nostru Cha Dao oferă exclusiv cele mai bune soiuri ale acestui ceai unic, fiecare înghițitură fiind îmbibată cu aroma memorabilă și căldura istoriei sale.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 7/10
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Ceaiul Oolong (Ulong)

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-15 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Bol «Shino Uwagasuri - Vârful Zăpezii», 150 ml.

Vă prezentăm frumosul bol ceramic "Shino Uwagasuri - Vârful Zăpezii" cu o capacitate de 150 ml, fabr...
800.00 MDL

«Apple Yogurt», 50gr.

Amestec natural de fructe pe bază de lemongrass, bucăți de mere și ananas cu aromă de iaurt. Oferă p...
110.00 MDL

Jing Long «Trei Pagode», 357gr.

Nu-i spune nimănui, dar bătrânul Shu "Cele trei pagode" își simțea foarte tare lipsa surioarei sale ...
850.00 MDL

«White Peon», 50gr.

Cel mai rar ceai alb chinezesc, recoltat la începutul primăverii în provincia Fujian, la o altitudin...
150.00 MDL