Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Da Hong Pao "Halatul mare și roșu", DHP, 50gr.

Regiune: Китай Фуцзянь
(2 evaluări)
225.00 MDL

Despre acest ceai au fost create sute de legende și mituri chinezești. Despre el au fost scrise zeci de cărți și realizate numeroase reportaje video. Asta înseamnă să fii celebru. Și toate acestea nu sunt degeaba, deoarece gustul său nu seamănă cu niciun alt ceai chinezesc. Aici găsim nuanțe abia sesizabile de caramel, bomboane și fructe. Acest ceai este mai puternic decât celelalte oolonguri. Induce starea de îmbătare a ceaiului. Da Hong Pao este puterea și forța stâncilor, ele conferindu-i gustul dens și mineral. Un factor important în determinarea calității oricărui ceai este locul în care este cultivat. În enologie există un termen special - terroir (ansamblul de factori sol-climatici și caracteristicile speciale ale zonei).

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Ceaiul Oolong (Ulong)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Oolong tea - este o varietate specială de ceai, care ocupă o poziție intermediară între ceaiul verde și cel negru. Are o formă ușor rotunjită a frunzelor și conține un nivel ridicat de uleiuri volatile. Infuzarea corectă a ceaiului Oolong joacă un rol important în menținerea gustului și aromei sale, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, este important să acordați atenție calității apei. Apa trebuie să fie curată și proaspătă, fără impurități (de exemplu, clor) și mirosuri. De obicei, pentru ceai se utilizează apă îmbuteliată sau filtrată, iar apa nu trebuie să fie tare. Dacă apa are un gust sau un miros puternic, acest lucru poate afecta gustul și aroma ceaiului, afectând calitatea sa și chiar deteriorând plăcerea de a-l savura. Oolong este foarte greu de deteriorat, dar totuși recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-85 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-15 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, infuzarea corectă a ceaiului Oolong garantează un gust bogat și plăcut, aromă și beneficii maxime pentru sănătate. Urmați regulile simple și veți putea savura gustul și aroma unică a ceaiului, precum și obține beneficiile maxime pentru sănătate. Dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

To Cha "Fructul celor doi dragoni", 100gr.

Uitați-vă atent! Ambalajul a fost făcut asemănător cu cel de la Tulîn :-) Pentru un iubitor de ceai ...
325.00 MDL

Cha Ji "Cel mai bun din Lincang", 200gr.

Când ești "Cel mai bun din Lincang", ai o responsabilitate enormă asupra ta. Pentru ca acest Pu-Erh ...
400.00 MDL

Ceai Rooibos "Portocale", 50gr.

Băutura etnică sud-africană Rooibos "Orange" este un rooibos clasic cu adaos de bucăți de papaya, av...
120.00 MDL

"Luna și stele", Ding Xing, 357gr.

Este un Pu-Erh super tare și unul dintre cele mai vechi pe care le avem. La prima vedere, pare, desi...
950.00 MDL