Lao Tsung Shui Xiang, 50gr.

Regiune: Fujian
(2 evaluări)
Indisponibil

Lao Zun Shui Xian este un oolong puternic fermentat din regiunea Wuyishan, recoltat în toamna anului 2017 de pe arborii de ceai bătrâni, cu vârste cuprinse între 50 și 100 de ani. Arborii de ceai bătrâni sunt puțini, iar recolta lor nu este amestecată cu cea provenită de la arborii mai tineri, fiind comercializată doar în forma sa pură. De aceea, Lao Zun este un ceai rar și unic. Gustul său se remarcă prin bogăția sa, cu o postgustare intensă și de lungă durată, oferind o experiență contemplativă profundă. Aroma este caldă, condimentată-lemnoasă, iar aroma rece este dulce și condimentată-florală. Gustul este dens, catifelat, dulceag, cu o ușoară persistență și o postgustare suculentă și îndelungată.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Concentratie la infuzare: 9/10
  • Tip ceai: Ceaiul Oolong (Ulong)

Informații suplimentare

Oolong tea - este o varietate specială de ceai, care ocupă o poziție intermediară între ceaiul verde și cel negru. Are o formă ușor rotunjită a frunzelor și conține un nivel ridicat de uleiuri volatile. Infuzarea corectă a ceaiului Oolong joacă un rol important în menținerea gustului și aromei sale, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, este important să acordați atenție calității apei. Apa trebuie să fie curată și proaspătă, fără impurități (de exemplu, clor) și mirosuri. De obicei, pentru ceai se utilizează apă îmbuteliată sau filtrată, iar apa nu trebuie să fie tare. Dacă apa are un gust sau un miros puternic, acest lucru poate afecta gustul și aroma ceaiului, afectând calitatea sa și chiar deteriorând plăcerea de a-l savura. Oolong este foarte greu de deteriorat, dar totuși recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 30-60 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-7 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, infuzarea corectă a ceaiului Oolong garantează un gust bogat și plăcut, aromă și beneficii maxime pentru sănătate. Urmați regulile simple și veți putea savura gustul și aroma unică a ceaiului, precum și obține beneficiile maxime pentru sănătate. Dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Yu Zhen Shan», 357gr.

Acesta este un film de acțiune de la marca de comerț Jin Lun. În rolul principal, Jean-Claude Shen P...
3000.00 MDL

«Metal», Kunming, CNNP, 357gr.

Producător clasic, rețetă clasică, materie primă clasică. Personal, acest ceai mi-a adus aminte de "...
1900.00 MDL

«Cel care a zgâriat norii», 357gr.

"Acela care zgârie norii" - deși tânăr, este deja un ceai Shen sigur pe el. Materiile prime sunt rec...
800.00 MDL

Трехлапая жаба Чань Чу, 1gr.

Трехлапая жаба Чань Чу - это не только интересный оберег, но и часть богатой китайской культурной и ...
550.00 MDL