Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai de flori "Trandafir de aur", 50gr.

Regiune: China
(3 evaluări)
160.00 MDL

Bobocii de trandafir chinezesc - o băutură excelentă în sine și cel mai popular aditiv pentru ceai din China, utilizat în combinație cu pu-erh și ceaiuri roșii. Când se prepară ca băutură individuală, trandafirii trebuie infuzați puțin mai mult timp. Pentru o infuzie, aveți nevoie de 3-4 grame de boboci de trandafir. La început, infuzia va produce un lichid aproape transparent. Infuziile următoare vor avea o nuanță roz pal. Calitatea bobocilor de trandafir chinezesc este evaluată în funcție de integritatea și culoarea lor. Aceștia trebuie să fie fermi și strălucitori. Este interesant să preparați bobocii de trandafir chinezesc împreună cu ceaiul pu-erh negru și ceaiurile roșii. Indiferent cât de mult vă place Pu-erh, la un moment dat veți deveni obișnuiți cu el și veți simți gustul băuturii mai puțin intens. În acel moment, încercați să adăugați câțiva boboci de trandafir în Pu-erh și descoperiți o nouă paletă de arome. Doza recomandată este de 3-4 grame de boboci pe ceașcă de 350 ml și aceeași cantitate pentru o ceainică. Timpul de infuzare este de 3-5 minute la o temperatură de 90-95 °C. Condiții speciale: infuzați de mai multe ori. La infuzările ulterioare, lichidul va capăta o nuanță roz pal.

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceaiul de plante
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul de plante, cunoscut și sub denumirea de ceai fitoterapeutic sau ceai de plante, conține o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru a obține beneficii maxime din acest tip de băutură, este important să-l preparați corect, luând în considerare mai mulți factori care pot afecta calitatea sa.

În primul rând, trebuie să acordați atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului de plante. Apa potabilă de calitate superioară sau apa filtrată cu un conținut scăzut de minerale sunt cele mai bune opțiuni. Acest tip de ceai este aproape imposibil să-l stricați, totuși recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 3-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-3 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă a ceaiului reprezintă o modalitate de a obține beneficii maxime pentru sănătate și de a vă bucura de gustul și aroma sa bogată. Urmați regulile simple de preparare și acordați atenție calității apei și a vasului ales și veți putea să vă bucurați de toată bogăția gustului și aromei ceaiului de plante, precum și de beneficiile maxime pentru organism. Dacă aveți întrebări, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem la ele, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai Rooibos "Kalahari", 50gr.

Băutura etnică sud-africană "Rooibos Kalahari" este un rooibos clasic cu adaos de ceai verde, lapach...
120.00 MDL

Calabash "Luca Hoya", 350 ml., 0gr.

Un ceramic foarte practic, cu glazură colorată în exterior. Înălțimea este de 10 cm. Capacitatea est...
425.00 MDL

Bol Yixing "Duan Ni Rose", 45 ml., 0gr.

Un bol foarte plăcut la atingere. Mi-a plăcut trandafirul de pe fund. Este o surpriză plăcută atunci...
250.00 MDL

Boabe de cacao măcinate "New Guinea Kulkul Fine", 227gr.

Măcinarea boabelor de cacao reprezintă o dezvoltare proaspătă și inconfundabilă. În loc să folosim p...
400.00 MDL