Ceai de flori «Trandafir de aur», 50gr.

Regiune: China
(3 evaluări)
160.00 MDL

Bobocii de trandafir chinezesc - o băutură excelentă în sine și cel mai popular aditiv pentru ceai din China, utilizat în combinație cu pu-erh și ceaiuri roșii. Când se prepară ca băutură individuală, trandafirii trebuie infuzați puțin mai mult timp. Pentru o infuzie, aveți nevoie de 3-4 grame de boboci de trandafir. La început, infuzia va produce un lichid aproape transparent. Infuziile următoare vor avea o nuanță roz pal. Calitatea bobocilor de trandafir chinezesc este evaluată în funcție de integritatea și culoarea lor. Aceștia trebuie să fie fermi și strălucitori. Este interesant să preparați bobocii de trandafir chinezesc împreună cu ceaiul pu-erh negru și ceaiurile roșii. Indiferent cât de mult vă place Pu-erh, la un moment dat veți deveni obișnuiți cu el și veți simți gustul băuturii mai puțin intens. În acel moment, încercați să adăugați câțiva boboci de trandafir în Pu-erh și descoperiți o nouă paletă de arome. Doza recomandată este de 3-4 grame de boboci pe ceașcă de 350 ml și aceeași cantitate pentru o ceainică. Timpul de infuzare este de 3-5 minute la o temperatură de 90-95 °C. Condiții speciale: infuzați de mai multe ori. La infuzările ulterioare, lichidul va capăta o nuanță roz pal.

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceaiul de plante
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 3-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-3 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Infuzor portabil pentru ceai

Nu ați mai văzut așa ceva! Pentru prima dată în Moldova a apărut un infuzor portabil, în care se pot...
1000.00 MDL

To Cha «Fenghuang №803», Tulin, 100gr.

Ceaiul bugetar de la Tulin. Dar bugetar nu înseamnă ieftin. Acest Pu-Erh merită cu siguranță banii s...
500.00 MDL

«Mango-lemon», 50gr.

Ceaiul negru din Ceylon cu adaos de bucăți de mango, frunze de căpșuni și coajă de lime. "Mango-Lime...
80.00 MDL

«Sausep», 50gr.

Ceaiul negru din Ceylon, aromatizat cu suc de fruct exotice săpădap - "măr smântână". Aroma acestui ...
110.00 MDL