Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Yu Lan Xiang Dan Tsung din Grădina Tianchi, 50gr.

Regiune: China
(3 evaluări)
375.00 MDL

"Aroma magnoliei" este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri Dancong. Se distinge de ceilalți prin gustul delicat și urma floral-fructată. Amărăciunea, specifică tuturor ceaiurilor Dancong, este aici puțin pronunțată. Infuzia uscată emană un miros de flori. Primele 4-5 infuzii sunt dominante în aromele fructate, cu o ușoară notă de magnolie. Apoi apare o ușoară aciditate, dar aceasta nu afectează în niciun fel ceaiul. Observația mea personală este că acest Yu Lan Xiang îmbunătățește și purifică apa. Cel mai probabil acest lucru se datorează locului în care este recoltat. Într-adevăr, Grădina Tianchi este un crater de vulcan, ceea ce înseamnă că solul este extrem de mineralizat. Este un ceai foarte interesant.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Ceaiul Oolong (Ulong)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Oolong tea - este o varietate specială de ceai, care ocupă o poziție intermediară între ceaiul verde și cel negru. Are o formă ușor rotunjită a frunzelor și conține un nivel ridicat de uleiuri volatile. Infuzarea corectă a ceaiului Oolong joacă un rol important în menținerea gustului și aromei sale, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, este important să acordați atenție calității apei. Apa trebuie să fie curată și proaspătă, fără impurități (de exemplu, clor) și mirosuri. De obicei, pentru ceai se utilizează apă îmbuteliată sau filtrată, iar apa nu trebuie să fie tare. Dacă apa are un gust sau un miros puternic, acest lucru poate afecta gustul și aroma ceaiului, afectând calitatea sa și chiar deteriorând plăcerea de a-l savura. Oolong este foarte greu de deteriorat, dar totuși recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 10-15 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, infuzarea corectă a ceaiului Oolong garantează un gust bogat și plăcut, aromă și beneficii maxime pentru sănătate. Urmați regulile simple și veți putea savura gustul și aroma unică a ceaiului, precum și obține beneficiile maxime pentru sănătate. Dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Bi Lo Chun" (premium), 50gr.

Ceaiul verde chinezesc "Bi Luo Chun" face parte din categoria "Imperiale" și este recoltat în provin...
100.00 MDL

"Palatul Yuebing", verde pu-erh, 100gr.

Un Pu-Erh foarte clar, rapid și vibrant. Energizează excelent. Prezintă o dulceață de caramel în gus...
325.00 MDL

Mix de fructe "Iepure nebun", 50gr.

Amestec natural de fructe pe bază de petale de trandafir sudanez cu adaos de bucăți de banane, fruct...
125.00 MDL

Ceai Rooibos "Kalahari", 50gr.

Băutura etnică sud-africană "Rooibos Kalahari" este un rooibos clasic cu adaos de ceai verde, lapach...
120.00 MDL