Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai roșu Dian Hong "Încantată de trandafir", 200gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
675.00 MDL

Combinația clasică și testată în timp dintre ceaiul negru și trandafir. Un ceai foarte revigorant și dulceag. Aroma distrag atenția oricărui aparat autonom.

Caracteristici

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Ceaiul rosu
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul roșu chinezesc, cunoscut și sub denumirea de ceai roșu Hunan (ceai negru în Europa), este una dintre cele mai populare sortimente de ceai din lume. Acesta se remarcă prin gustul și aroma sa puternice, precum și prin conținutul de substanțe benefice. Cu toate acestea, prepararea corectă a ceaiului roșu are un rol important în menținerea calității și gustului său, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, ar trebui să acordați atenție calității apei. Folosirea unei ape necorespunzătoare poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului roșu, precum și valoarea sa. Este ideal să utilizați apă filtrată sau apă potabilă de înaltă calitate. Nu se recomandă utilizarea apei care conține exces de minerale, clor, deoarece acestea pot afecta puternic gustul și aroma ceaiului. Deși este extrem de dificil să stricați ceaiul roșu, recomandăm să urmați următoarele reguli (atunci când îl preparați prin metoda turnării):

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 7-9 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă a ceaiului roșu chinezesc nu numai că garantează gustul și aroma sa puternice și profunde, precum și beneficiile maxime pentru sănătate, dar necesită și alegerea și utilizarea corectă a apei. Utilizarea apei de calitate cu temperatura optimă este un factor important pentru a obține cele mai bune rezultate în prepararea ceaiului roșu chinezesc. Dacă aveți întrebări, vă vom fi întotdeauna disponibili să vă răspundem la ele, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceainic "Kyusu" HG, 380 ml., 0gr.

Un infuzor cu mâner lateral este numit "Kyusu" în Japonia și "ceainic japonez" în restul lumii. Dar ...
750.00 MDL

Ceai "Lapacho" (ceai din coaja unui copac furnici), 50gr.

Lapacho reprezintă partea interioară a scoarței așa-numitului copac furnicător. Pentru a înțelege pa...
110.00 MDL

Ceai "Menta Marocană", 50gr.

"Ceaiul de mentă marocană" este un ceai verde cu adaos de mentă de grădină. Are un gust și un aromă ...
90.00 MDL

Da Hong Pao "Premium" (Robă mare roșie), 50gr.

Ca și pu-erh, acest oolong stimulează și provoacă un "chiinu" (stare de euforie cauzată de consumul ...
250.00 MDL