Ceai roșu Diang Hong «Classic», 50gr.

Regiune: China
(9 evaluări)
Preț: 125.00 MDL

Ceaiul, considerat de înaltă calitate, se remarcă prin predominanța mugurilor aurii și conținutul de lici, trandafir și longan pentru a-i conferi aromă. Culoarea băuturii este aurie-portocalie, iar mirosul este dulce, dar nu înțepător. Varietățile mai ieftine de Dianhong au o nuanță maro închis și un gust amar. Provincia chineză Yunnan este locul de origine al ceaiului sălbatic (Camellia sinensis). În această provincie se produc majoritatea ceaiurilor negre și Pu-erh din China. Poate de aceea nu seamănă prea mult cu celelalte ceaiuri negre. Baza întregii compoziții o reprezintă mugurii aurii. Aroma este puternică, plină de viață, cu note de trandafir, lici și longan. Gust bogat și memorabil. Un ceai cu caracter masculin.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 5/10
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Ceaiul rosu

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 100-150 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-6 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Rose of Happiness», 200gr.

Trandafirul chinezesc Mei Gui Hua - o adăugare clasică la ceaiuri. Cu toate acestea, femeile chineze...
700.00 MDL

Ceainic-Infuzor Sama Doyo «S-046», 1200 ml.

Vă prezentăm gigantul ceainicelor-infuzoare - S-046 de la Samadoyo. Acest ceainic-infuzor este gata ...
900.00 MDL

«Sparks of Champagne», 50gr.

O combinație neobișnuită de ceai negru și ceai verde cu adaos de flori de Viola (gălbenele) și frunz...
125.00 MDL

Ceai din plante «Calmo Plus», (30 pliculețe a câte 1,5 g), 45gr.

Ceaiul din plante «Calmo Plus» este alegerea ideală pentru cei care caută o modalitate naturală de a...
60.00 MDL