Ceai roșu «Dian Hong», 50gr.

Regiune: China
(9 evaluări)
Preț: 125.00 MDL

Ceaiul, considerat de înaltă calitate, se remarcă prin predominanța mugurilor aurii și conținutul de lici, trandafir și longan pentru a-i conferi aromă. Culoarea băuturii este aurie-portocalie, iar mirosul este dulce, dar nu înțepător. Varietățile mai ieftine de Dianhong au o nuanță maro închis și un gust amar. Provincia chineză Yunnan este locul de origine al ceaiului sălbatic (Camellia sinensis). În această provincie se produc majoritatea ceaiurilor negre și Pu-erh din China. Poate de aceea nu seamănă prea mult cu celelalte ceaiuri negre. Baza întregii compoziții o reprezintă mugurii aurii. Aroma este puternică, plină de viață, cu note de trandafir, lici și longan. Gust bogat și memorabil. Un ceai cu caracter masculin.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 5/10
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Ceaiul rosu

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 100-150 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-6 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Bol Yixing, 45 ml.

Un bol neted excelent. 40-50 ml - ideal pentru o experiență de ceai contemplativă. Să aveți parte de...
150.00 MDL

To Cha «Zorie», 100gr.

Această versiune de puerh shu este compusă dintr-un amestec de frunze de dimensiuni mari și se carac...
300.00 MDL

«Extravaganță», 50gr.

Ceaiul "Feeria" este un ceai negru cu bucăți de papaya, ananas, căpșuni, petale de flori de malvă și...
110.00 MDL

Bolul cu Aurire DH-P017, PuYi, 80 ml.

Bolul DH-P017 "Cu Aurire", cu o capacitate de 80 ml, realizat manual, emite o atracție misterioasă ș...
300.00 MDL