Ceai roșu «Dian Hong», 50gr.

Regiune: China
(9 evaluări)
125.00 MDL

Ceaiul, considerat de înaltă calitate, se remarcă prin predominanța mugurilor aurii și conținutul de lici, trandafir și longan pentru a-i conferi aromă. Culoarea băuturii este aurie-portocalie, iar mirosul este dulce, dar nu înțepător. Varietățile mai ieftine de Dianhong au o nuanță maro închis și un gust amar. Provincia chineză Yunnan este locul de origine al ceaiului sălbatic (Camellia sinensis). În această provincie se produc majoritatea ceaiurilor negre și Pu-erh din China. Poate de aceea nu seamănă prea mult cu celelalte ceaiuri negre. Baza întregii compoziții o reprezintă mugurii aurii. Aroma este puternică, plină de viață, cu note de trandafir, lici și longan. Gust bogat și memorabil. Un ceai cu caracter masculin.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Ceaiul rosu
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul roșu chinezesc, cunoscut și sub denumirea de ceai roșu Hunan (ceai negru în Europa), este una dintre cele mai populare sortimente de ceai din lume. Acesta se remarcă prin gustul și aroma sa puternice, precum și prin conținutul de substanțe benefice. Cu toate acestea, prepararea corectă a ceaiului roșu are un rol important în menținerea calității și gustului său, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, ar trebui să acordați atenție calității apei. Folosirea unei ape necorespunzătoare poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului roșu, precum și valoarea sa. Este ideal să utilizați apă filtrată sau apă potabilă de înaltă calitate. Nu se recomandă utilizarea apei care conține exces de minerale, clor, deoarece acestea pot afecta puternic gustul și aroma ceaiului. Deși este extrem de dificil să stricați ceaiul roșu, recomandăm să urmați următoarele reguli (atunci când îl preparați prin metoda turnării):

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 100-150 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-6 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă a ceaiului roșu chinezesc nu numai că garantează gustul și aroma sa puternice și profunde, precum și beneficiile maxime pentru sănătate, dar necesită și alegerea și utilizarea corectă a apei. Utilizarea apei de calitate cu temperatura optimă este un factor important pentru a obține cele mai bune rezultate în prepararea ceaiului roșu chinezesc. Dacă aveți întrebări, vă vom fi întotdeauna disponibili să vă răspundem la ele, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Белый Пион (Бай Мудань), 50gr.

Погрузитесь в мир самого популярного белого чая в Китае - Белого Пиона (Бай Мудань). Этот чай завоев...
180.00 MDL

«Цзинмай Ча Шу Ван», 357gr.

Фабрика "Мэнхай Ча Шу Ван", также известная как "Король Чайного Дерева", расположена в уезде Мэнхай,...
900.00 MDL

Cadou pu-erh cu trandafir (24 buc.), 250gr.

Un cadou bun pentru prieteni. Pu-Erh cu trandafir - o combinație clasică, plăcută practic tuturor. P...
600.00 MDL

Ceai special «Presat verde», 50gr.

Ceaiul special chinezesc din provincia Yunnan, maturat timp de cel puțin 2 ani, cu un aromă distinct...
100.00 MDL