Ceai roșu «Dian Hong», 50gr.

Regiune: China
(9 evaluări)
125.00 MDL

Ceaiul, considerat de înaltă calitate, se remarcă prin predominanța mugurilor aurii și conținutul de lici, trandafir și longan pentru a-i conferi aromă. Culoarea băuturii este aurie-portocalie, iar mirosul este dulce, dar nu înțepător. Varietățile mai ieftine de Dianhong au o nuanță maro închis și un gust amar. Provincia chineză Yunnan este locul de origine al ceaiului sălbatic (Camellia sinensis). În această provincie se produc majoritatea ceaiurilor negre și Pu-erh din China. Poate de aceea nu seamănă prea mult cu celelalte ceaiuri negre. Baza întregii compoziții o reprezintă mugurii aurii. Aroma este puternică, plină de viață, cu note de trandafir, lici și longan. Gust bogat și memorabil. Un ceai cu caracter masculin.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Ceaiul rosu
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 100-150 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-6 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Chahai de lut Yixing cu glazură albă

Un Chahai excelent pentru începători. Îmi place vesela cu glazură. Este mai ușor de curățat și nu se...
350.00 MDL

«Metal», Kunming, CNNP, 357gr.

Producător clasic, rețetă clasică, materie primă clasică. Personal, acest ceai mi-a adus aminte de "...
1900.00 MDL

Cafea Montana Brazilia «Yellow Bourbon», 150gr.

Cafeaua Montana "Yellow Bourbon" este o adevărată dulceață în fiecare ceașcă. Acest soi unic de cafe...
275.00 MDL

Boabe de cacao măcinate «Ecuador Hacienda Victoria Small», 227gr.

Măcinarea boabelor de cacao este o dezvoltare nouă și unică. Spre deosebire de pudra de cacao, care ...
400.00 MDL