Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shen Puer Frunză mare de la Yongde Lincang, 357gr.

Regiune: China
(4 evaluări)
1300.00 MDL

Acest frumos a ajuns la noi direct din Yun De, situat în munții Daxue Shan. Munții Daxue Shan (大雪山, în pinyin dàxuěshān) se înalță impunător în comitatul Shuangjiang al orașului Manku, la vest de râul Lancangjiang (Mekong). Literalmente, Daxue Shan se traduce ca "muntele mare de zăpadă". Numele acesta este pe deplin justificat, deoarece pe vârfurile Daxue Shan zăpada cade periodic. Aceasta este leagănul ceaiului cu frunze mari din Manku. Partea centrală a munților se află la o altitudine de 2200-2750 m deasupra nivelului mării și este dificil pentru oameni să pătrundă în pădurile virgine. În prezent, au fost descoperite arbori de ceai sălbatic care cresc la înălțimi mari, majoritatea având peste 1000 de ani. La altitudinea de 2200-2750 m, temperatura medie este de 11 grade Celsius, iar cantitatea de precipitații este de 2000 mm, solul fiind de culoare galben-brună cu conținut ridicat de materie organică. Plantările de ceai sălbatic din Daxue Shan sunt cele mai înalte și cele mai dense, ocupând o suprafață de aproximativ 12000 mu (aproximativ 800 ha). Yun De Daxue Shan (永德大雪山, în pinyin Yǒng dé dà xuěshān) se află pe creasta muntoasă Bilosue Shan (碧罗雪山, în pinyin Bì luō xuěshān), în apropierea râului Nujiang, la vest de orașul Linzhan. Cresta muntoasă se întinde de la nord-vest la sud-est pe o distanță de 24 km de la sud la est și de la est la vest pe o distanță de 15,6 km. Suprafața totală este de 300 kilometri pătrați, iar vârful atinge 3429 m. De obicei, din materie primă locală se produce Pu'er Shu, dar noi am avut noroc și am găsit pentru voi Pu'er Sheng. Gustul este puternic, efectul este puternic, iar aroma este fără prea multe rafinamente. Noi am simțit în primul rând gustul de calmar uscat :-) Pu'er Sheng pentru fiecare zi. Nu ne-am îndrăznit să rupem această frumusețe, deci doar întregul blin.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2014
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 15-25 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Earl Grey cu Jasmine, 50gr.

Amestec de ceai indian Darjeeling și ceai negru chinezesc cu adaos de petale de iasomie, aromatizat ...
130.00 MDL

Zhao Li Qiao (presat cu cărămidă), 258gr.

Logo-ul fabricii Zhao Li Jiao este caracterul chinezesc "chuan" 川. Acesta subliniază istoria îndelun...
550.00 MDL

"Cha Dao" Ochiul Phoenix-ului , 50gr.

Acest ceai este recoltat la începutul primăverii în zone înalte de munte. Frunzele tinere și de cali...
200.00 MDL

To Cha "Fenghuang №803", Tulin, 100gr.

Ceaiul bugetar de la Tulin. Dar bugetar nu înseamnă ieftin. Acest Pu-Erh merită cu siguranță banii s...
500.00 MDL