Shen Puer Frunză mare de la Yongde Lincang, 357gr.

Regiune: China
(4 evaluări)
Preț: 1300.00 MDL

Acest frumos a ajuns la noi direct din Yun De, situat în munții Daxue Shan. Munții Daxue Shan (大雪山, în pinyin dàxuěshān) se înalță impunător în comitatul Shuangjiang al orașului Manku, la vest de râul Lancangjiang (Mekong). Literalmente, Daxue Shan se traduce ca "muntele mare de zăpadă". Numele acesta este pe deplin justificat, deoarece pe vârfurile Daxue Shan zăpada cade periodic. Aceasta este leagănul ceaiului cu frunze mari din Manku. Partea centrală a munților se află la o altitudine de 2200-2750 m deasupra nivelului mării și este dificil pentru oameni să pătrundă în pădurile virgine. În prezent, au fost descoperite arbori de ceai sălbatic care cresc la înălțimi mari, majoritatea având peste 1000 de ani. La altitudinea de 2200-2750 m, temperatura medie este de 11 grade Celsius, iar cantitatea de precipitații este de 2000 mm, solul fiind de culoare galben-brună cu conținut ridicat de materie organică. Plantările de ceai sălbatic din Daxue Shan sunt cele mai înalte și cele mai dense, ocupând o suprafață de aproximativ 12000 mu (aproximativ 800 ha). Yun De Daxue Shan (永德大雪山, în pinyin Yǒng dé dà xuěshān) se află pe creasta muntoasă Bilosue Shan (碧罗雪山, în pinyin Bì luō xuěshān), în apropierea râului Nujiang, la vest de orașul Linzhan. Cresta muntoasă se întinde de la nord-vest la sud-est pe o distanță de 24 km de la sud la est și de la est la vest pe o distanță de 15,6 km. Suprafața totală este de 300 kilometri pătrați, iar vârful atinge 3429 m. De obicei, din materie primă locală se produce Pu'er Shu, dar noi am avut noroc și am găsit pentru voi Pu'er Sheng. Gustul este puternic, efectul este puternic, iar aroma este fără prea multe rafinamente. Noi am simțit în primul rând gustul de calmar uscat :-) Pu'er Sheng pentru fiecare zi. Nu ne-am îndrăznit să rupem această frumusețe, deci doar întregul blin.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2014
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puer verde (Shen)

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 15-25 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai Te Guang Yin «Nun Xiang», 50gr.

O variantă mai întunecată a clasicului Tie Guan Yin. Oferă o infuzie bogată, dulce, de culoare aurie...
190.00 MDL

«Ace de aur», 50gr.

Ceaiul roșu chinezesc "Ace de Aur" din provincia Hunan. Ceaiul conține o cantitate mare de vârfuri -...
170.00 MDL

«Darjeeling» (clasic negru),, 50gr.

„Darjeeling” este un ceai negru clasic, supranumit „șampania ceaiurilor”. Acest soi are caracteristi...
160.00 MDL

«Extravaganță», 50gr.

Ceaiul "Feeria" este un ceai negru cu bucăți de papaya, ananas, căpșuni, petale de flori de malvă și...
110.00 MDL