Shen Puer Arborele de tranziție de la Muntele Bangway, 100gr.

Regiune: Китай Юннань
(1 evaluare)
325.00 MDL

Acesta este un experiment unic al cultivatorilor de ceai din China. Copacul de tranziție reprezintă o etapă intermediară între copacii sălbatici și cei cultivați. Acest tip de copaci este faimos în satul Bangwei de pe muntele cu același nume. Aroma este persistentă, dulceața este grea și bogată, iar gustul este puternic. Postgustul este moale și durabil, ușor amărui pe limbă, în partea mijlocie și posterioară a cerului gurii. Dulceața puternică se concentrează pe suprafața limbii, iar stratul aromatic este puternic exprimat.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2019
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 10-15 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Френч-пресс Gemini Fasano, 800 мл., 1gr.

Встречайте превосходный френч-пресс из серии Gemini, созданный с учетом всевозможных нюансов пригото...
305.00 MDL

«Floare de iasomie», 50gr.

„Floarea de iasomie” este un ceai verde tradițional chinezesc, în care sunt adăugate flori de iasomi...
125.00 MDL

«Manku - bătrân, dar înflăcărat», 357gr.

Foarte vechiul Sheng. Prune, ușor afumat, foarte proaspăt. O alegere excelentă raport calitate/preț....
950.00 MDL

Ceai Rooibos «Clasic», 50gr.

Rooibos, cunoscut și sub denumirea de ceai rooibos sau ceai roșu african, este o băutură populară pr...
120.00 MDL