Shen Puer «Frunza de Aur», Li Haoqian, Kunming, 45gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Preț: 225.00 MDL

Sheng Pu-erh «Frunza de Aur» — este o formă mică a unui ceai mare. Li Haoqian l-a cules din frunze crescute pe versanții Daxueshan, în satul Sigui — un loc în care fiecare înghițitură e plină de lumină, dulceață și aer curat de munte.

Acest sheng de 45 de grame este practic țesut din frumusețea naturii: infuzia de un chihlimbar deschis strălucește la lumină ca mierea topită, iar aroma îmbină note ușoare fructate, prune afumate, o ceață florală, ecouri de orhidee și crizantemă. În frunza uscată — fum, în infuzie — mere, atât proaspete, cât și uscate, cu o aciditate caldă de fructe de pădure.

Gustul — dens și mătăsos, cu nuanțe de ierburi de pajiște, fructe uscate, miere, flori și ușoare accente mentolate-citrice. O astringență plăcută alternează cu dulceața mierii, creând senzația unei profunzimi naturale. Postgustul este moale, rotund, cu o răcorire mentolată abia perceptibilă, care se transformă într-o dâră dulce de miere.

Acest Pu-erh umple corpul cu energie, împrospătează percepția, accelerează gândirea și ajută să ieși din cotidian. E ca un ghid — spre interiorul tău și dincolo de agitație. Datorită originii sale puternic naturale și compoziției chimice bogate, este, de asemenea, un excelent antioxidant, care susține tonusul și echilibrul.

«Frunza de Aur» este o poveste spusă în limbajul gustului, aromelor și vântului de munte. Iar fiecare infuzie este un nou paragraf al ei.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2024
  • Concentratie la infuzare: 4/10
  • Tip ceai: Puer verde (Shen)

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-10 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Templul Raiului Bingdao», 357gr.

Principalul factor care determină calitatea Pu-erh este totuși materia primă. Un bun meșteșugar va p...
1000.00 MDL

«Mumbay Garam Masala», 50gr.

Garam Masala înseamnă "condimente fierbinți" în traducere. Plimbându-te prin vechiul Bombay, acum cu...
150.00 MDL

Oolong «Chocolate with orange», 50gr.

Combinația clasică de ciocolată și portocală. Îmi amintesc că în copilărie am gustat pentru prima da...
190.00 MDL

Ceai de orz «Da Mai Cha», 50gr.

În China este numit «Da Mai Cha», în Japonia — «mugicha», iar în Coreea — «boricha». Această băutură...
100.00 MDL