«Count Gray English», 50gr.

Regiune: Индия
(11 evaluări)
Preț: 150.00 MDL

Știați că conform unei legende, faimosul sortiment de ceai "Earl Grey" a apărut accidental? În anul 1838, o navă engleză care transporta o încărcătură de ceai și ulei de bergamotă din India către Marea Britanie a fost prinsă într-o furtună. În timpul agitației, câteva butoaie cu ulei de bergamotă s-au răsturnat, iar uleiul a pătruns în baloții cu frunze de ceai. Costul ridicat al ambelor încărcături nu i-a permis proprietarului navei să arunce pur și simplu ceaiul "deteriorat", care ulterior a ajuns pe rafturile magazinelor și a fost pe placul englezilor. Noul sortiment a fost numit după numele lordului Grey, care deținea plantații de ceai în India.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 5/10
  • Concentratie la infuzare: 2/10
  • Tip ceai: Ceai negru cu adaosuri

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-2 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai din plante «Frunze de Melisă», 40gr.

Ceaiul din plante «Frunze de Melisă» este o băutură delicată și calmantă, utilizată tradițional pent...
50.00 MDL

«Cele cinci sate din Banzhang», 100gr.

Pe muntele Bu Lan Shan se află regiunea Ban Zhang, care este împărțită între cinci sate: Lao Ban Zha...
300.00 MDL

Ceai verde indian cu aromă de mango, regiunea Assam, 50gr.

Cufundați-vă în lumea plăcerilor tropicale cu ceaiul verde indian cu aromă de mango din regiunea Ass...
85.00 MDL

«Vienna Chocolate», 50gr.

Ceaiul negru cu adaos de bucăți de ciocolată albă și scoarță de copac de ciocolată. Are un efect cal...
100.00 MDL