«Count Gray English», 50gr.

Regiune: Индия
(11 evaluări)
Preț: 150.00 MDL

Știați că conform unei legende, faimosul sortiment de ceai "Earl Grey" a apărut accidental? În anul 1838, o navă engleză care transporta o încărcătură de ceai și ulei de bergamotă din India către Marea Britanie a fost prinsă într-o furtună. În timpul agitației, câteva butoaie cu ulei de bergamotă s-au răsturnat, iar uleiul a pătruns în baloții cu frunze de ceai. Costul ridicat al ambelor încărcături nu i-a permis proprietarului navei să arunce pur și simplu ceaiul "deteriorat", care ulterior a ajuns pe rafturile magazinelor și a fost pe placul englezilor. Noul sortiment a fost numit după numele lordului Grey, care deținea plantații de ceai în India.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 5/10
  • Concentratie la infuzare: 2/10
  • Tip ceai: Ceai negru cu adaosuri

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-2 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Puer ceai din frunze vrac, 50gr.

Ceaiul chinezesc special "Pu Erh" din provincia Yunnan, maturat timp de cel puțin 5 ani. Ceaiul are ...
250.00 MDL

Ceai negru indian cu frunze mari, regiunea Assam, 50gr.

Cufundați-vă în lumea plăcerii autentice cu ceaiul negru indian cu frunze mari, de calitate superioa...
85.00 MDL

«Flamango», 50gr.

Ceai negru chinezesc cu adaos de bucăți de pitaya (fructul dragonului), mango, flămânzi de zahăr, co...
125.00 MDL

Diang Hong in bamboo, 220gr.

Dian Hong Zhutun este un ceai roșu presat sub formă de tablete. Cele 20 de tablete, fiecare cântărin...
600.00 MDL