Earl Grey «Engleză», 50gr.

Regiune: Индия
(11 evaluări)
130.00 MDL

Știați că conform unei legende, faimosul sortiment de ceai "Earl Grey" a apărut accidental? În anul 1838, o navă engleză care transporta o încărcătură de ceai și ulei de bergamotă din India către Marea Britanie a fost prinsă într-o furtună. În timpul agitației, câteva butoaie cu ulei de bergamotă s-au răsturnat, iar uleiul a pătruns în baloții cu frunze de ceai. Costul ridicat al ambelor încărcături nu i-a permis proprietarului navei să arunce pur și simplu ceaiul "deteriorat", care ulterior a ajuns pe rafturile magazinelor și a fost pe placul englezilor. Noul sortiment a fost numit după numele lordului Grey, care deținea plantații de ceai în India.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Concentratie la infuzare: 2/10
  • Tip ceai: Ceai negru cu adaosuri
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Prepararea ceaiului negru cu adaosuri precum fructe uscate, plante, fructe de pădure și flori, permite obținerea nu numai a unui gust și a unui aromă unic, pe care nu le veți găsi în altă parte, ci și a elementelor nutritive suplimentare. Cu toate acestea, pentru a pregăti corect ceaiul negru, trebuie să luați în considerare câțiva factori importanți.

În primul rând, ar trebui să acordați atenție calității apei folosite pentru prepararea ceaiului. Apa îmbuteliată curată (cu un conținut scăzut de minerale) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a vă bucura pe deplin de gust, vă recomandăm să utilizați ustensile de ceai din ceramică sau sticlă. Vesela din metal poate afecta gustul și aroma ceaiului. Acest tip de ceai este practic imposibil de stricat, cu toate acestea, vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-2 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Nu trebuie să lăsați ceaiul cu adaosuri să fiarbă prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și prea multă intensitate în gust. Timpul ideal de infuzare a ceaiului negru cu adaosuri variază de la 30 de secunde la 3 minute (totul depinde de ceaiul pe care l-ați ales). De asemenea, nu ar trebui să adăugați prea multe adaosuri (zahăr, lămâie, lapte), deoarece acestea pot acoperi complet gustul și aroma ceaiului. Dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Puer exclusiv «CHA DAO», 200gr.

Pentru prima dată - lansăm ceaiul Shu Pu-Erh - CHA DAO. Materie primă din anul 2020, selecționată cu...
450.00 MDL

Ceainic Yixing «Xi Shi», 135 ml (3 culori), 0gr.

Ordnat și modest. Un ceainic miniatural foarte plăcut. Perfect pentru experimente cu ceai....
450.00 MDL

Чайник из исинской глины «Сиши», 240мл., 1gr.

Чайник из исинской глины "Сиши" – это не просто посуда, это ключ к глубокому погружению в мир чаевед...
1000.00 MDL

«Perla Oceanului», 50gr.

Minunatul ceai verde "Perla Oceanului" face parte din categoria ceaiurilor legate. La infuzare, se d...
225.00 MDL