Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ivan-ceai, 50gr.

Regiune: China
(17 evaluări)
150.00 MDL

Am amestecat ceaiul negru și ceaiul de Ivan. Am adăugat petale de malvă și floarea-soarelui roz. Ni s-a părut puțin. Așa că am adăugat echinaceea și melissa deasupra. Am vrut să adăugăm și coji de fructe confiate, dar ne-am oprit la timp. Pentru că a ieșit FOARTE BINE. Ridicăm ceașca acestui ceai excelent în cinstea măsurii!

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Anul producerii: 2022
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceai negru cu adaosuri
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Prepararea ceaiului negru cu adaosuri precum fructe uscate, plante, fructe de pădure și flori, permite obținerea nu numai a unui gust și a unui aromă unic, pe care nu le veți găsi în altă parte, ci și a elementelor nutritive suplimentare. Cu toate acestea, pentru a pregăti corect ceaiul negru, trebuie să luați în considerare câțiva factori importanți.

În primul rând, ar trebui să acordați atenție calității apei folosite pentru prepararea ceaiului. Apa îmbuteliată curată (cu un conținut scăzut de minerale) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a vă bucura pe deplin de gust, vă recomandăm să utilizați ustensile de ceai din ceramică sau sticlă. Vesela din metal poate afecta gustul și aroma ceaiului. Acest tip de ceai este practic imposibil de stricat, cu toate acestea, vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 30-60 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Nu trebuie să lăsați ceaiul cu adaosuri să fiarbă prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și prea multă intensitate în gust. Timpul ideal de infuzare a ceaiului negru cu adaosuri variază de la 30 de secunde la 3 minute (totul depinde de ceaiul pe care l-ați ales). De asemenea, nu ar trebui să adăugați prea multe adaosuri (zahăr, lămâie, lapte), deoarece acestea pot acoperi complet gustul și aroma ceaiului. Dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai "Wild Honeybush", 50gr.

Honeybush - rudă a ceaiului Rooibos. Dar în timp ce Rooibos poate fi crescut în grădină, cu Honeybus...
120.00 MDL

Mix de fructe "Fructe insolente", 50gr.

Amestecul de fructe, format din bucăți de mere, papaya, coacăze și petale de hibiscus, este ceea ce ...
125.00 MDL

"Flamango", 50gr.

Ceai negru chinezesc cu adaos de bucăți de pitaya (fructul dragonului), mango, flămânzi de zahăr, co...
125.00 MDL

Ceai Mate "IQ", 50gr.

Băutura etnică sud-americană de yerba mate cu adaos de ginkgo, bucăți de guava, semințe de guarana, ...
100.00 MDL