Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Zhou Gui din Munții Wee, 50gr.

Regiune: Fujian
(3 evaluări)
255.00 MDL

Frunza de ceai de tip "Cătină" (cunoscută și sub numele de "zhou gui", "cătină chineză" sau Cinnamomum cassia) se remarcă prin suculență și rezistență, rezistând la multiple rulări și "foc înalt", dobândind un gust vibrant și un parfum magic de stâncă în timpul procesului de prelucrare. Prăjirea finală a acestui ceai este realizată în mod tradițional, manual, pe cărbuni de lemn. În buchetul ceaiului finit se regăsește "melodia Wuyi", în care notele calde și uscate ale tonurilor înalte se succed cu nuanțe răcoritoare de condimente, flori din sud, caramel cremos și fructe de pădure cu tonalități predominante. Gustul este puternic, uleios, în care ușoara amărăciune reînvie mereu o dulceață suculentă. Aroma este complexă, intoxicantă și intensă. Postgustul este foarte persistent și expresiv.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Ceaiul Oolong (Ulong)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Oolong tea - este o varietate specială de ceai, care ocupă o poziție intermediară între ceaiul verde și cel negru. Are o formă ușor rotunjită a frunzelor și conține un nivel ridicat de uleiuri volatile. Infuzarea corectă a ceaiului Oolong joacă un rol important în menținerea gustului și aromei sale, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, este important să acordați atenție calității apei. Apa trebuie să fie curată și proaspătă, fără impurități (de exemplu, clor) și mirosuri. De obicei, pentru ceai se utilizează apă îmbuteliată sau filtrată, iar apa nu trebuie să fie tare. Dacă apa are un gust sau un miros puternic, acest lucru poate afecta gustul și aroma ceaiului, afectând calitatea sa și chiar deteriorând plăcerea de a-l savura. Oolong este foarte greu de deteriorat, dar totuși recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 6-8 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, infuzarea corectă a ceaiului Oolong garantează un gust bogat și plăcut, aromă și beneficii maxime pentru sănătate. Urmați regulile simple și veți putea savura gustul și aroma unică a ceaiului, precum și obține beneficiile maxime pentru sănătate. Dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Xia Guan "Primăvara devreme 8113", 357gr.

Dacă, întâmplător, aveți chef să cuceriți Everestul sau să săriți cu parasuta, avem un ceai special ...
1900.00 MDL

"Mango-lemon", 50gr.

Ceaiul negru din Ceylon cu adaos de bucăți de mango, frunze de căpșuni și coajă de lime. "Mango-Lime...
80.00 MDL

Ceai Mate "Verde", 50gr.

Băutura etnică sud-americană constă din frunzele mărunțite și uscate ale arborelui de yerba mate din...
100.00 MDL

Ceai Mate "IQ", 50gr.

Băutura etnică sud-americană de yerba mate cu adaos de ginkgo, bucăți de guava, semințe de guarana, ...
100.00 MDL