Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shen Puer "Shen Shan Lau Shu", 100gr.

Regiune: China
(2 evaluări)
350.00 MDL

Puer este un ceai postfermentat chinezesc originar din provincia Yunnan. Acest ceai are o anumită perioadă de maturare, cu cât este mai lungă, cu atât Puerul este considerat mai bun. De-a lungul timpului, calitatea Puerului devine din ce în ce mai bună, spre deosebire de alte tipuri de ceai, care, de obicei, își pierd beneficiile și aroma în timp. "Sheng Puer" sau Puerul brut este un Puer care a trecut printr-o fermentație accelerată.

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Bol "Ochiul de dragon", 90 ml., 50gr.

Bolul cu caneluri "Ochiul Dragonului", fabricat folosind tehnologia unică Jianzhan, este o capodoper...
400.00 MDL

Earl Grey cu Jasmine, 50gr.

Amestec de ceai indian Darjeeling și ceai negru chinezesc cu adaos de petale de iasomie, aromatizat ...
130.00 MDL

Boabe de cacao măcinate "New Guinea Kulkul Fine", 227gr.

Măcinarea boabelor de cacao reprezintă o dezvoltare proaspătă și inconfundabilă. În loc să folosim p...
400.00 MDL

Mix de fructe "Fructe insolente", 50gr.

Amestecul de fructe, format din bucăți de mere, papaya, coacăze și petale de hibiscus, este ceea ce ...
125.00 MDL