Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Limin "7590", 357gr.

Regiune: Xishuangbanna, Li Ming
(1 evaluare)
1200.00 MDL

Aspectul exterior - o presare rotundă, cu o greutate de 357 de grame. Presarea este moale, se desface ușor cu mâna și se separă în bastonașe de culoare maro-căprui. La spargere, materia primă este uniformă și curată, cu o mică cantitate de codițe. Aroma frunzelor uscate este lemnoasă, cu nuanțe de nucă și fructe uscate. Infuzia este luminoasă, bogată, curată, de culoare maronie-roșcată. Buchetul ceaiului preparat este puternic, bogat, plin, cu arome lemnoase și fructate, cu accente de condimente, fructe uscate și o ușoară notă de fum. Aroma este caldă, catifelată, cu nuanțe de pâine proaspătă, fructe uscate și frunze de toamnă. Gustul este puternic, plin, bogat, cu o ușoară amărăciune și o amărăciune plăcută. Postgustul este catifelat, suculent, ușor dulceag. Este o alegere excelentă pentru sesiunile zilnice de ceai. În special, va fi pe placul iubitorilor de Pu-Erh-uri puternice și dense. Este o soluție bună pentru a-ți umple diminețile cu un ceai plin de savoare. Rezistă bine la infuzii repetate, se deschide ușor și treptat. Se prepară excelent pe foc deschis și în termos. Energizează în mod semnificativ, încălzește și elimină oboseala. Setează mintea într-o stare productivă și inspiră.

Caracteristici

  • Intensitate: 8/10
  • Anul producerii: 2019
  • Concentratie la infuzare: 9/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-9 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 7-9 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Chahai, porțelan, 150 ml., 1gr.

Chahai - un atribut indispensabil al ceremoniei ceaiului, tradus ca "marea de ceai"....
299.00 MDL

Dian Hong Jing Lun, pentru călătorii , 100gr.

Noi îl numim bomboană de ciocolată, iar în China este numit Cha Zhuang. Este un ceai de culoare roșu...
375.00 MDL

"Fitness", 50gr.

Ceaiul special cu frunze mari din provincia Yunnan, în vârstă de cel puțin 5 ani, cu adăugarea de ye...
100.00 MDL

Da Yi "8562", Menghai, 357gr.

Acest shu puerh este foarte dens, bogat și aromat. La gust, primele note sunt de zahăr de trestie, a...
3750.00 MDL