Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer "Cinci Lilieci", 357gr.

Regiune: China Yunnan
(2 evaluări)
1060 MDL 1200.00 MDL Salvați: 140 MDL

Ceea ce face degustarea noilor ceaiuri atât de interesantă este că poți căuta surprize ascunse. Multe bline conțin sensuri ascunse. Și aceasta este una dintre ele. Pe marginea blinului, în ornament, sunt ascunse 5 lilieci zburători. În traducere din chineză, combinația "Bian Fu" înseamnă "liliac zburător". Și "Fericirea" în chineză se pronunță "Fu", așa că imaginile acestor animale semnifică norocul și fericirea. În China antică, liliacii zburători erau brodați în roșu pe hainele oficialilor, indicându-le înaltul statut. În China modernă, liliacul zburător este cel mai popular simbol al norocului și bogăției. Talismanul feng shui al liliacului zburător este folosit după principiul "cu cât mai multe, cu atât mai bine". Pe amuleta Shuang Fu se află imaginea a două lilieci zburători, așezați în partea de sus și de jos. Aceasta simbolizează dublul noroc. Dar un chinez nu se mulțumește doar cu cifra 2. Așa că - pă-bam! Cele cinci lilieci reprezintă cinci tipuri de fericire - bogăție, noroc, sănătate bună, viață lungă și liniște (altfel spus, cele cinci binecuvântări - viață plină de fapte bune, sănătate minunată, bogăție, longevitate, moarte naturală). Există simboluri în care cele cinci lilieci zburători sunt reprezentate cu vârfurile aripilor unite. Astfel de simboluri protejează toți membrii familiei de răni și boli și aduc noroc întregii familii. Să ne întoarcem la Pu-Erh însuși - este un excelent Shu. Multe vârfuri, nu este Gunting, desigur, dar foarte aproape. Este un ceai gustos și revigorant.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2019
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-40 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Mini To Cha "Lavanda", 50gr.

Pentru infuzare, va fi potrivit un gaiwan sau o cană de ceai din lut. Încălziți vasul înainte de ser...
150.00 MDL

"Palatul Yuebing", Menghai, 100gr.

În China antică, conspiratorii își schimbau mesajele secrete prin intermediul Yubin-urilor (biscuiți...
375.00 MDL

Cacao "WOW CACAO" rasa in felii, 180gr.

După prelucrarea boabelor de cacao, inclusiv fermentare, uscare și prăjire, acestea sunt măcinate. Î...
300.00 MDL

"Presat premium pu-erh", Xiao Cha, 50gr.

Un ceai chinezesc special din provincia Yunnan cu un aromă distinctă și pronunțată....
100.00 MDL