Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Lao Puer "Vechi", 357gr.

Regiune: China
(2 evaluări)
950.00 MDL

Bun Pu'er de zi cu zi. Se extrage într-un ulei bun. Tonifică bine. Nota principală este pădurea toamnei, cu o notă ușoară de conifere și fum.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2014
  • Concentratie la infuzare: 4/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 85-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-5 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Xiaguan "Fei Tai a Huang Qing Bing", 357gr.

Aspectul exterior este frumos, un Pu-Erh ordonat, cu o greutate de 357 g. Presarea clasică, puternic...
1750.00 MDL

Limin "7590", 357gr.

Aspectul exterior - o presare rotundă, cu o greutate de 357 de grame. Presarea este moale, se desfac...
1200.00 MDL

"Căpșunile împăratului", 50gr.

Tipurile delicate de ceai sunt legate sub forma unor "căpșuni". În momentul infuzării, minge, desfăc...
225.00 MDL

Jiulongke Zhou Gui din tractul Nine Dragons, premium, 50gr.

Jiulongke Zhou Gui (九龙窠肉桂) - Scorțișoară din Peștera celor Nouă Dragoni. Jiulongke este locul în car...
225.00 MDL