Shu Puer «Kung Fu absolut», 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
800.00 MDL

Kung-Fu nu este doar un artă marțială chineză. Traducerea literală este "măiestrie supremă". În ceea ce privește ceaiul, Kung-Fu se referă la abilitatea unui maestru de ceai de a prepara și de a servi ceaiul. Și în acest ceai, această abilitate poate juca un rol uriaș. Experimentați cu acest Pu-erh. Sper că veți reuși să faceți din el o adevărată capodoperă. Abilitatea noastră de a face ceai este încă departe de a fi absolută și ceaiul nostru a rezultat astfel. Culoarea - maro închis, foarte saturat. Gust - pământ, ciuperci, note de fructe tropicale. Aroma a fost un pic aspră, dar s-a înmuiat după a 3-a sau a 4-a infuzie. Încercați să experimentați cu temperatura apei și durata de infuzare. Mi se pare că veți găsi ceva al vostru.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ivan-ceai, 50gr.

Am amestecat ceaiul negru și ceaiul de Ivan. Am adăugat petale de malvă și floarea-soarelui roz. Ni ...
150.00 MDL

Ceai verde japonez «Matcha», 100gr.

Toate sunt obișnuite ca în Japonia să fie totul bun, iar în China să nu fie prea bun. Matcha este to...
380.00 MDL

Ceai «Hibiscus», 50gr.

Ceaiul din flori de hibiscus (trandafir sudanez sau carcadé) este extrem de popular în Orient. Hibis...
95.00 MDL

Regele Macara din Bingdao, 357gr.

Minunea de Sheng din Bindao! Materie primă de cea mai înaltă calitate. Acest ceai era atât de frumos...
1750.00 MDL