Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Cha Ji "Limita ceaiului", 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(1 evaluare)
400.00 MDL

Un Pu-Erh incredibil de gustos, "Limita Ceaiului", față de care avem sentimente speciale. Un ceai distinctiv, unic în felul său și foarte interesant de la fabrica de ceai Cha Ji. La baza sa stă o "materie primă singulară", dacă pot spune așa - Mozyan Zhuanyao (în formă de cărămidă). Prelucrarea maestră la fiecare etapă a permis tehnologilor să dezvăluie gustul Pu-Erh în toată splendoarea sa, reflectându-l pe deplin în numele ceaiului. În ceea ce privește aspectul exterior, merită menționată frumusețea discului de 200 de grame. Suprafața sa este generos presărată cu muguri mari și cărnoși. Presarea în sine este foarte moale, ceaiul se desface ușor cu mâinile în șuvițe mici. Aroma frunzelor de ceai uscate este moale, curată, expresivă și plăcută, cu nuanțe de condimente și nuci, precum și note de scoarță uscată și camfor. Buchetul ceaiului preparat este dens, plin de multiple nuanțe de lemn uscat, mușchi de pădure, nuci, ciocolată și fructe de pădure. Aroma este bogată, plină și condimentată-fructată. Gustul este curat, suculent, plin și expresiv. Postgustul este lung, învăluitor, catifelat și moale. Un Pu-Erh plăcut, care te invită să te bucuri de o ceremonie de ceai relaxată și plină de plăcere. Este ideal pentru a începe o zi productivă, precum și pentru a o încheia.

Caracteristici

  • Intensitate: 8/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 8/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-15 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Pasiune", 50gr.

"Passiunea" este un ceai negru din India. În buchetul său veți găsi bucăți de ananas, caise și petal...
140.00 MDL

Bol de sticlă, 40 ml., 0gr.

Un bol simplu, alb de porțelan. Eleganță și foarte practic. Porțelanul totuși este frumos!...
50.00 MDL

"Mango-lemon", 50gr.

Ceaiul negru din Ceylon cu adaos de bucăți de mango, frunze de căpșuni și coajă de lime. "Mango-Lime...
80.00 MDL

Darjeeling de toamnă din Grădina Speranței Margarets, 50gr.

Hei, băieți! Avem un ceai pe care cu adevărat merită să-l încercați! Darjeelingul de toamnă din grăd...
125.00 MDL