Shu Puer Jing Long «Tibetan», 357gr.

Regiune: China
(4 evaluări)
990 MDL 1200.00 MDL Salvați: 210 MDL

Monahii tibetani beau și ei Pu-Erh și îl iubesc foarte mult. Odată, Dalai Lama chiar și-a trimis asistentul la fabrica Xia Guan pentru a verifica cum se produce Pu-Erh și pentru a-și comanda propria mică cantitate. Ce concluzie trebuie să tragem când vedem în numele ceaiului "tibetan"? În primul rând, acesta este întotdeauna un ceai fără adaosuri. În al doilea rând, are un gust mai puternic și pronunțat. Ceaiul se prepară foarte concentrat. În al treilea rând, are un miros mai intens. Pentru cunoscători, acesta poate părea prea puternic. Toate acestea se datorează faptului că tibetanii consumă foarte rar ceaiul în forma sa pură.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2016
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-10 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Финиковый кофе (кофе без кофеина), 100gr.

Финиковый кофе - это напиток, созданный из ферментированных финиковых косточек. Этот великолепный на...
460.00 MDL

«Ciocolată vieneză», 50gr.

Ceaiul negru cu adaos de bucăți de ciocolată albă și scoarță de copac de ciocolată. Are un efect cal...
100.00 MDL

«Flaut și Macarale», 357gr.

Acest Pu'er a ajuns la noi de pe muntele Hekai. Acolo crește cel mai vechi și cel mai mare arbore de...
1050.00 MDL

Ceai Da Hong Pao în formă de medalie, 50gr.

Если писать о том, как мы любим «Да Хун Пао», получится книга в 4 пальца толщиной. А если вкратце, т...
250.00 MDL