Shu Puer «Guntin Yi Hengxian Chun Pin», 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Preț: 1300.00 MDL

În antichitate, Puer era larg cunoscut, dar calitatea sa nu putea fi comparată cu cea a puerului regal sau Guntin. Încă din primii ani ai perioadei Daoguang, Zhuang Fu în „Însemnările despre ceaiul Pu-Er” a descris clar momentul recoltei, metodele de producție, precum și faptul că în noiembrie se culegeau frunze foarte mici cu peri albi, cunoscute sub numele de Mao Jian. Acest lucru înseamnă că puerul regal livrat la curtea imperială în acea vreme era fabricat din mugurii celor mai bune copaci sălbatici. După recoltarea tuturor „vârfurilor” de ceai, „rădăcinile” rămase erau permise să fie culese și vândute persoanelor private. Doar familia regală avea oportunitatea de a se bucura de Puerul Guntin, care era un simbol al statutului. Oamenii obișnuiți nu numai că nu puteau să îl guste, dar nici măcar să îl miroasă. Fondatorii însăși ai dinastiilor, cei care ajutau prințul moștenitor să ocupe tronul, puteau doar ocazional să deguste Guntinul imperial la „Banquetul a mii de bătrâni”, un echivalent al modernului „Lifetime Achievement Award”. Acest lucru se întâmpla când atingeau o vârstă înaintată și se retrăgeau în provinciile lor natale. Shu puer „Guntin Yi Hengxian Chun Pin” vă deschide ușile către vremurile marilor dinastii și a luxului regal. Acest ceai vă permite să vă scufundați în istoria bogată și să vă bucurați de gustul rafinat de care se bucura doar familia regală. Descoperiți superioritatea Guntinului și permiteți măreției sale să vă cucerească simțurile, ca și cum ați călători în timp și ați simți nobila moștenire.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2015
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puer negru (Shu)

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-10 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Mate «Green», 50gr.

Băutura etnică sud-americană constă din frunzele mărunțite și uscate ale arborelui de yerba mate din...
125.00 MDL

Termocană Easy Travel S, 450 ml, culoare roșie

Descoperiți noi posibilități cu termocana Easy Travel S. Capacitatea acesteia este de 450 ml și disp...
350.00 MDL

«Frunze sălbatice din muntele drept», 357gr.

Un Shen demn, din materie primă sălbatică. Producătorul, desigur, a încercat să imite "Sigiliul Verd...
1500.00 MDL

«Golden Dragon», 5gr.

Dacă căutați ceva special pentru ceaiul dvs., atunci «Dragonul de Aur» este exact ceea ce aveți nevo...
25.00 MDL