Shu Puer «Guntin Yi Hengxian Chun Pin», 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Preț: 1300.00 MDL

În antichitate, Puer era larg cunoscut, dar calitatea sa nu putea fi comparată cu cea a puerului regal sau Guntin. Încă din primii ani ai perioadei Daoguang, Zhuang Fu în „Însemnările despre ceaiul Pu-Er” a descris clar momentul recoltei, metodele de producție, precum și faptul că în noiembrie se culegeau frunze foarte mici cu peri albi, cunoscute sub numele de Mao Jian. Acest lucru înseamnă că puerul regal livrat la curtea imperială în acea vreme era fabricat din mugurii celor mai bune copaci sălbatici. După recoltarea tuturor „vârfurilor” de ceai, „rădăcinile” rămase erau permise să fie culese și vândute persoanelor private. Doar familia regală avea oportunitatea de a se bucura de Puerul Guntin, care era un simbol al statutului. Oamenii obișnuiți nu numai că nu puteau să îl guste, dar nici măcar să îl miroasă. Fondatorii însăși ai dinastiilor, cei care ajutau prințul moștenitor să ocupe tronul, puteau doar ocazional să deguste Guntinul imperial la „Banquetul a mii de bătrâni”, un echivalent al modernului „Lifetime Achievement Award”. Acest lucru se întâmpla când atingeau o vârstă înaintată și se retrăgeau în provinciile lor natale. Shu puer „Guntin Yi Hengxian Chun Pin” vă deschide ușile către vremurile marilor dinastii și a luxului regal. Acest ceai vă permite să vă scufundați în istoria bogată și să vă bucurați de gustul rafinat de care se bucura doar familia regală. Descoperiți superioritatea Guntinului și permiteți măreției sale să vă cucerească simțurile, ca și cum ați călători în timp și ați simți nobila moștenire.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2015
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Puer negru (Shu)

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-10 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Pârâul de munte», 50gr.

Ceaiul negru clasic cu frunze mari "Râul Muntos" provine din câmpiile și dealurile Sri Lankăi. Are o...
95.00 MDL

Menhai Da Yi «Excepțional de loial», 357gr.

Vă aflați în căutarea unui cadou fantastic care să impresioneze persoanele dragi? Vă recomandăm să a...
1250.00 MDL

Ceai albastru thailandez «Anchan», 50gr.

Anchan, cunoscut și sub numele de ceai albastru, sunt boboci uscați ai lianei erbacee Clitoria terna...
180.00 MDL

«Cărămizi de Aur», set de 4 mini-cărămizi, 25gr.

Acest set, format din patru mini-cărămizi de shu puer, reprezintă o soluție excelentă pentru adevăra...
125.00 MDL