Shu Puer «Lotus», 6gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Preț: 20.00 MDL

Shu Puer «Lotus» este un ceai negru clasic chinezesc, creat din materie primă de înaltă calitate din provincia Yunnan. În acest ceai se combină perfect astringența pământie tradițională a Shu Puer-ului cu delicatețea florală rafinată și o aromă subtilă. Efectul este obținut datorită bobocilor de lotus selectiv, adăugați în etapa finală de producție.

Lotusul conferă Puer-ului nuanțe complexe de gust, îmbogățindu-i astringența clasică și tonurile pământii. La infuzare, ceaiul oferă o infuzie mai deschisă la culoare, cu un postgust dulce floral, care atenuează vâscozitatea specifică Puer-urilor, făcându-l mai ușor și mai accesibil chiar și pentru cei care nu sunt obișnuiți cu aromele intense ale ceaiurilor negre chinezești.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2023
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puer negru (Shu)

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-7 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Zinlun «59», 250gr.

Simplu și ușor de înțeles. Negru ca noaptea, cu arome de pământ și nuanțe subtile de prune. Exact ce...
750.00 MDL

Jing Long în bambus, 200gr.

Întunecat ca noaptea și gustos ca păcatul! Acest Pu-erh este deosebit de memorabil pentru noi. Pentr...
650.00 MDL

Shui Xian H1105, 50gr.

Un oolong extrem de aromat, cu o fermentare puternică, cultivat în provincia Fujian, în munții Wuyi....
210.00 MDL

«Cele cinci sate din Banzhang», 100gr.

Pe muntele Bu Lan Shan se află regiunea Ban Zhang, care este împărțită între cinci sate: Lao Ban Zha...
300.00 MDL