Shu Puer «Lotus», 6gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Preț: 20.00 MDL

Shu Puer «Lotus» este un ceai negru clasic chinezesc, creat din materie primă de înaltă calitate din provincia Yunnan. În acest ceai se combină perfect astringența pământie tradițională a Shu Puer-ului cu delicatețea florală rafinată și o aromă subtilă. Efectul este obținut datorită bobocilor de lotus selectiv, adăugați în etapa finală de producție.

Lotusul conferă Puer-ului nuanțe complexe de gust, îmbogățindu-i astringența clasică și tonurile pământii. La infuzare, ceaiul oferă o infuzie mai deschisă la culoare, cu un postgust dulce floral, care atenuează vâscozitatea specifică Puer-urilor, făcându-l mai ușor și mai accesibil chiar și pentru cei care nu sunt obișnuiți cu aromele intense ale ceaiurilor negre chinezești.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2023
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puer negru (Shu)

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-20 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 5-7 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceainic-infuzor Sama Doyo S-096, 600 ml.

Descoperiți ceainicul-infuzor Sama Doyo S-096 cu un volum de 600 ml – o alegere modernă și elegantă ...
750.00 MDL

Cafea boabe Tucano «Rwanda Nyamagabe», Arabica premium, 200gr.

Tucano Rwanda Nyamagabe — este o arabică 100% de tip specialty din regiunea Kizi Rift, cultivată pe ...
270.00 MDL

«Dao Elefantului din Bindao», 357gr.

Shu Pu-erh «Dao Elefantului din Bindao» din 2023 este un ceai în care se împletesc puterea tradiției...
950.00 MDL

Mate «Green», 50gr.

Băutura etnică sud-americană constă din frunzele mărunțite și uscate ale arborelui de yerba mate din...
175.00 MDL