Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Matcha galben, 150gr.

Regiune: China
(3 evaluări)
850.00 MDL

Extract de mango (Amchur), măcinat sub formă de pudră. Numele "matcha" a fost atribuit datorită stării sale de pulbere. Are o culoare galben strălucitor, gust de fructe cu accente acide. Nu se prepară ca ceai sau ca latte. Este utilizat în smoothie-uri, boluri, pentru prepararea chutney-urilor și curry-urilor. Matcha galbenă sau amchur reprezintă pulpa de mango necoaptă, uscată și apoi măcinată în pulbere. Pudra rezultată "copiază" valoarea nutritivă a mango-ului, dar conține mult mai puțin zahăr și mult mai multă vitamină C. În patria sa, amchur-ul nu este folosit doar ca aditiv exotic sau superaliment, ci și ca un condiment deplin pentru preparate calde și reci din carne, pește și legume. De exemplu, în India, pulberea de mango este adăugată la curry și chutney-uri. Gustul matchei galbene este în general similar cu cel al mango-ului, dar se remarcă prin aciditatea sa pronunțată, ceea ce o face potrivită atât pentru preparate dulci, cât și sărate. Efect: tonifică, oferă energie, combate oboseala și stresul, fiind un excelent antidepresiv.

Caracteristici

  • Intensitate: 1/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 1/10
  • Tip ceai: Ceaiuri speciale/etnice
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiurile tradiționale etnice, cunoscute și sub numele de 特色茶 (Tèsè chá), reprezintă o băutură unică, care are caracteristici speciale în timpul preparării. Fiecare tip de astfel de ceai are un gust și un aromă deosebite, care pot fi dezvăluite prin prepararea corectă.

Mai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție vasei pe care o folosiți și, cel mai important, calității apei folosite pentru a prepara ceaiurile. Apa potabilă curată sau filtrată este cea mai bună alegere. Trebuie să luați în considerare că apa poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului, așadar pentru fiecare tip de ceai poate fi necesară o temperatură și o calitate diferită a apei. Acest tip de ceai poate fi deteriorat prin prepararea incorectă, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 0-0 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 0 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 0-0 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 0 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Este important să rețineți că fiecare tip de ceai tradițional are propriile caracteristici de preparare. Unele tipuri de ceai pot necesita o temperatură mai mare a apei, iar altele pot fi preparate doar într-un anumit mod. Prin urmare, se recomandă consultarea instrucțiunilor producătorului sau a unuia dintre consultanții noștri, care vă poate ajuta să alegeți metoda optimă de preparare. Și dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai comemorativ în onoarea transferului Macao-99, 500gr.

Istoria Macao este instructivă și plină de aluzii. Ea a inclus închirierea insulei de către Portugal...
1750.00 MDL

Bai Mu Dan (Bujor alb) "Waffle", 200gr.

Înțeleg că presarea îmbunătățește calitatea ceaiului, este mai ușor de transportat și depozitat, ocu...
750.00 MDL

Ciocolata fierbinte "Good To Go", 1000gr.

Vă prezentăm ciocolata fierbinte Good To Go de la WOW CACAO, Olanda. Într-un ambalaj de 1 kg al aces...
450.00 MDL

"Păun Bu Lan Shan", 357gr.

Încă din era dinastiei Ming, penele de păun erau considerate un semn distinctiv al oficialilor imper...
1000.00 MDL