Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1
Telefon: +373 79 585 984
E-mail pentru contact: info@cha-dao.md
Program de lucru: Luni-Duminică 10:00-20:00 (Fara zile libere)
Ce este Matcha Roșie și din ce este făcută? Însăși noțiunea de "matcha" (în japoneză se pronunță "mattya", dar suntem obișnuiți cu calcația din versiunea în limba engleză "matcha") se traduce din japoneză ca "ceai măcinat". Cu alte cuvinte, este un ceai sub formă de pudră, obținut prin măcinarea materiei prime uscate (în cazul matcha verde - frunze de ceai, matcha albastră - flori de Clitoria ternatea, matcha roz - fructe de pitahaya). Compoziție: matcha roșie este produsă din sucul uscat al sfeclăi roșii obișnuite. Aspectul: matcha roșie arată ca o pudră fină, omogenă, de culoare roșu închis sau de sfeclă. Nutriționiștii moderni au recunoscut sfecla, pe care o cunoaștem cu toții, ca un nou superaliment! Sfecla este o sursă reală de substanțe nutritive, minerale și vitamine: vitamina C, vitamine din grupul B, acid folic, potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, compuși azotați, antioxidanți, fibre și altele. Sfecla este bogată în aminoacizi și zaharuri (deoarece această rădăcină este destul de dulce). Pentru culoarea intensă a sfeclăi contribuie substanțele pigmentare speciale: betacianinele (în special betanina) conferă sfeclăi culoarea roșie caracteristică, iar în sfeclă se găsește și o mică cantitate de pigment galben - betaxantină.