Matcha roșu, 50gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
Indisponibil

Ce este Matcha Roșie și din ce este făcută? Însăși noțiunea de "matcha" (în japoneză se pronunță "mattya", dar suntem obișnuiți cu calcația din versiunea în limba engleză "matcha") se traduce din japoneză ca "ceai măcinat". Cu alte cuvinte, este un ceai sub formă de pudră, obținut prin măcinarea materiei prime uscate (în cazul matcha verde - frunze de ceai, matcha albastră - flori de Clitoria ternatea, matcha roz - fructe de pitahaya). Compoziție: matcha roșie este produsă din sucul uscat al sfeclăi roșii obișnuite. Aspectul: matcha roșie arată ca o pudră fină, omogenă, de culoare roșu închis sau de sfeclă. Nutriționiștii moderni au recunoscut sfecla, pe care o cunoaștem cu toții, ca un nou superaliment! Sfecla este o sursă reală de substanțe nutritive, minerale și vitamine: vitamina C, vitamine din grupul B, acid folic, potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, compuși azotați, antioxidanți, fibre și altele. Sfecla este bogată în aminoacizi și zaharuri (deoarece această rădăcină este destul de dulce). Pentru culoarea intensă a sfeclăi contribuie substanțele pigmentare speciale: betacianinele (în special betanina) conferă sfeclăi culoarea roșie caracteristică, iar în sfeclă se găsește și o mică cantitate de pigment galben - betaxantină.

Caracteristici

  • Intensitate: 0/10
  • Concentratie la infuzare: 0/10
  • Tip ceai: Ceaiuri speciale/etnice

Informații suplimentare

Ceaiurile tradiționale etnice, cunoscute și sub numele de 特色茶 (Tèsè chá), reprezintă o băutură unică, care are caracteristici speciale în timpul preparării. Fiecare tip de astfel de ceai are un gust și un aromă deosebite, care pot fi dezvăluite prin prepararea corectă.

Mai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție vasei pe care o folosiți și, cel mai important, calității apei folosite pentru a prepara ceaiurile. Apa potabilă curată sau filtrată este cea mai bună alegere. Trebuie să luați în considerare că apa poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului, așadar pentru fiecare tip de ceai poate fi necesară o temperatură și o calitate diferită a apei. Acest tip de ceai poate fi deteriorat prin prepararea incorectă, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 0-0 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 0-0 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 0-0 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 0-0 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Este important să rețineți că fiecare tip de ceai tradițional are propriile caracteristici de preparare. Unele tipuri de ceai pot necesita o temperatură mai mare a apei, iar altele pot fi preparate doar într-un anumit mod. Prin urmare, se recomandă consultarea instrucțiunilor producătorului sau a unuia dintre consultanții noștri, care vă poate ajuta să alegeți metoda optimă de preparare. Și dacă aveți întrebări suplimentare, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Tieguanyin «Nong Xiang» făcut pe cărbune, 50gr.

Avem o veste minunată! Am obținut pentru dumneavoastră un ceai exclusivist de Tie Guan Yin prăjit pe...
175.00 MDL

Shen sălbatic într-un trabuc, 125gr.

Provincia Phongsaly este cea mai nordică parte a Laosului. Se învecinează cu cea mai sudică parte a ...
450.00 MDL

«Shen Shan Lau Shu», 100gr.

Puer este un ceai postfermentat chinezesc originar din provincia Yunnan. Acest ceai are o anumită pe...
350.00 MDL

«Yu Zhen Shan», 357gr.

Acesta este un film de acțiune de la marca de comerț Jin Lun. În rolul principal, Jean-Claude Shen P...
3000.00 MDL