Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai negru "Pârâul de munte", 50gr.

Regiune: Шри Ланка
(3 evaluări)
95.00 MDL

Ceaiul negru clasic cu frunze mari "Râul Muntos" provine din câmpiile și dealurile Sri Lankăi. Are o aromă ușor surprinzătoare, un gust moderat și o culoare tradițională închisă a infuziei. Simțiți liniștea muntelui!

Caracteristici

  • Intensitate: 3/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 2/10
  • Tip ceai: Ceai negru clasic
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul negru, inclusiv cel de pe plantații, este unul dintre cele mai răspândite tipuri de ceai din lume, cu o istorie ce se întinde în timpuri străvechi, dar pentru a te bucura la maxim de acestă băutură, este important să o prepari corect. În acest sens, trebuie să iei în considerare câțiva factori care influențează rezultatul final.

În primul rând, trebuie să acorzi atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului. Apa potabilă curată (îmbuteliată) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a face totul corect, trebuie să folosești o ceainică din ceramică sau sticlă, care nu afectează gustul și aroma ceaiului. De asemenea, este important să dozezi corect frunzele de ceai și să respecți timpul de infuzare, care poate varia în funcție de tipul de ceai. Acest tip de ceai este extrem de greu de stricat, cu toate acestea, recomandăm să urmezi următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-2 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Nu trebuie să lași ceaiul negru să se infuzeze prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și supraîncărcare a gustului. Timpul ideal de infuzare pentru ceaiul negru este între 30 de secunde și 3 minute (în funcție de tipul de ceai ales). De asemenea, nu trebuie să adaugi prea mult zahăr sau lapte în ceai (în general, suntem împotriva folosirii zahărului), deoarece acest lucru poate ascunde aroma bogată a ceaiului. Dacă ai mai multe întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrie-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Earl Grey "Engleză", 50gr.

Știați că conform unei legende, faimosul sortiment de ceai "Earl Grey" a apărut accidental? În anul ...
130.00 MDL

Ceai "Lapacho" (ceai din coaja unui copac furnici), 50gr.

Lapacho reprezintă partea interioară a scoarței așa-numitului copac furnicător. Pentru a înțelege pa...
110.00 MDL

"Phoenix și dragon se luptă pentru moștenirea ceaiului", 357gr.

De fapt, denumirea acestui Pu'er este "Chuánshì Jiāmíng", ceea ce înseamnă "Un ceai excelent transmi...
1500.00 MDL

Mix de fructe "Visul portocalei", 50gr.

Amestec natural de fructe pe bază de mere cu adaos de felii de portocală, flori de gălbenele, frunze...
90.00 MDL