Informații suplimentare
Ceaiul negru, inclusiv cel de pe plantații, este unul dintre cele mai răspândite tipuri de ceai din lume, cu o istorie ce se întinde în timpuri străvechi, dar pentru a te bucura la maxim de acestă băutură, este important să o prepari corect. În acest sens, trebuie să iei în considerare câțiva factori care influențează rezultatul final.
În primul rând, trebuie să acorzi atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului. Apa potabilă curată (îmbuteliată) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a face totul corect, trebuie să folosești o ceainică din ceramică sau sticlă, care nu afectează gustul și aroma ceaiului. De asemenea, este important să dozezi corect frunzele de ceai și să respecți timpul de infuzare, care poate varia în funcție de tipul de ceai. Acest tip de ceai este extrem de greu de stricat, cu toate acestea, recomandăm să urmezi următoarele reguli:
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnareCantitatea recomandată
Se recomandă 4-10 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-2 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre eleNu trebuie să lași ceaiul negru să se infuzeze prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și supraîncărcare a gustului. Timpul ideal de infuzare pentru ceaiul negru este între 30 de secunde și 3 minute (în funcție de tipul de ceai ales). De asemenea, nu trebuie să adaugi prea mult zahăr sau lapte în ceai (în general, suntem împotriva folosirii zahărului), deoarece acest lucru poate ascunde aroma bogată a ceaiului. Dacă ai mai multe întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrie-ne pe Telegram sau Whatsapp.