Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai negru "Anhua Hei Cha", 100gr.

Regiune: China
(4 evaluări)
180 MDL 225.00 MDL Salvați: 45 MDL

La început, erau doar trei tipuri de ceai - verde, galben și negru (sau ceai hei). Apoi, chinezii s-au gândit să extindă gama :-) Ceaiul hei seamănă cu Pu-Erh, dar totuși are caracteristicile sale distincte. În ceea ce privește acest ceai în particular, este o cărămidă foarte interesantă. Am fi vrut să evităm prea multe explicații, dar nu se poate. Așadar, în anii '50-'60, mișcarea cooperativelor a avut un mare avânt în China. Mulți chinezi din județul Anhua, provincia Hunan, au înființat cooperative de ceai. Au plantat copaci, au cultivat ceai. Cu toate acestea, la sfârșitul anilor '60, conducerea Partidului Comunist Chinez a considerat neadecvat să distragă oamenii de la marea construcție a socialismului prin cultivarea ceaiului. Grădinile de ceai au fost abandonate, iar oamenilor li s-a oferit un loc de muncă stabil și bun în fabrici și uzine. Până la începutul secolului XXI, nimeni nu a mai avut grijă de aceste grădini. Copacii de ceai poate că au fost supuși unei selecții inițiale, dar în cei peste 50 de ani, au revenit la sălbăticie. La începutul anilor 2000, unii dintre cunoștințele noastre (adevărați pasionați de ceai) au decis să vadă ce ceai a mai rămas acolo. Și iată-l în fața voastră. Cel mai corect ar fi să numim acest ceai "Ceai negru de la copaci sălbatici" (Salut, Game of Thrones!). În general, încercați-l cu siguranță! Este un ceai foarte neobișnuit.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2020
  • Concentratie la infuzare: 6/10
  • Tip ceai: Ceai negru clasic
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul negru, inclusiv cel de pe plantații, este unul dintre cele mai răspândite tipuri de ceai din lume, cu o istorie ce se întinde în timpuri străvechi, dar pentru a te bucura la maxim de acestă băutură, este important să o prepari corect. În acest sens, trebuie să iei în considerare câțiva factori care influențează rezultatul final.

În primul rând, trebuie să acorzi atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului. Apa potabilă curată (îmbuteliată) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a face totul corect, trebuie să folosești o ceainică din ceramică sau sticlă, care nu afectează gustul și aroma ceaiului. De asemenea, este important să dozezi corect frunzele de ceai și să respecți timpul de infuzare, care poate varia în funcție de tipul de ceai. Acest tip de ceai este extrem de greu de stricat, cu toate acestea, recomandăm să urmezi următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-40 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 6-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Nu trebuie să lași ceaiul negru să se infuzeze prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și supraîncărcare a gustului. Timpul ideal de infuzare pentru ceaiul negru este între 30 de secunde și 3 minute (în funcție de tipul de ceai ales). De asemenea, nu trebuie să adaugi prea mult zahăr sau lapte în ceai (în general, suntem împotriva folosirii zahărului), deoarece acest lucru poate ascunde aroma bogată a ceaiului. Dacă ai mai multe întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrie-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Băutură de ciocolată "Rich Mild Hot", 1000gr.

Căutați o băutură perfectă cu gust bogat de ciocolată cu lapte? Încercați "Rich Mild Hot" de la WOW ...
500.00 MDL

Ceai Rooibos "Vișine roșu", 50gr.

Băutura etnică sud-africană Rooibos "Vișina roșu" este un rooibos clasic cu adaos de bucăți de căpșu...
120.00 MDL

"Phoenix și dragon se luptă pentru moștenirea ceaiului", 357gr.

De fapt, denumirea acestui Pu'er este "Chuánshì Jiāmíng", ceea ce înseamnă "Un ceai excelent transmi...
1500.00 MDL

Guntin "Arborele Dragonului", 357gr.

În mod meritat, această ceainică a câștigat titlul de Gongting. Uitați-vă la această colecție de mug...
1750.00 MDL