Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai negru Lâna Neagră din Grădinile Ezteri, 50gr.

Regiune: Georgia
(1 evaluare)
160.00 MDL

În Georgia există trei tipuri de producători de ceai. Primii folosesc metoda de recoltare în formă de pătrate și sunt ghidați de instrucțiunile crescătoriei de maimuțe din Sukhumi. Ceaiul lor este ieftin și de calitate scăzută. A doua categorie este cea a meșterilor de elită. Ei recoltează ceaiul doar de pe arborii sălbatici și doar în luna nouă. Ceaiul lor este bun, dar foarte scump. Și apoi există producătorii obișnuiți de ceai. Sunt muncitori conștiincioși și harnici. Ceaiul lor este de calitate și la un preț bun. În acest ceai nu se observă frunzele în spirală datorită tehnologiei imperfecte. Cu alte cuvinte, au existat, dar au fost rupte în timpul procesului de prăjire. Gustul a rămas. De altfel, în ceea ce privește gustul, aduce a Dian Hong. Merită să încercați!

Caracteristici

  • Intensitate: 4/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 2/10
  • Tip ceai: Ceai negru clasic
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul negru, inclusiv cel de pe plantații, este unul dintre cele mai răspândite tipuri de ceai din lume, cu o istorie ce se întinde în timpuri străvechi, dar pentru a te bucura la maxim de acestă băutură, este important să o prepari corect. În acest sens, trebuie să iei în considerare câțiva factori care influențează rezultatul final.

În primul rând, trebuie să acorzi atenție calității apei utilizate pentru prepararea ceaiului. Apa potabilă curată (îmbuteliată) sau apa filtrată sunt cele mai bune alegeri. Pentru a face totul corect, trebuie să folosești o ceainică din ceramică sau sticlă, care nu afectează gustul și aroma ceaiului. De asemenea, este important să dozezi corect frunzele de ceai și să respecți timpul de infuzare, care poate varia în funcție de tipul de ceai. Acest tip de ceai este extrem de greu de stricat, cu toate acestea, recomandăm să urmezi următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-100 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 1-3 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Nu trebuie să lași ceaiul negru să se infuzeze prea mult timp, deoarece acest lucru poate duce la amărăciune și supraîncărcare a gustului. Timpul ideal de infuzare pentru ceaiul negru este între 30 de secunde și 3 minute (în funcție de tipul de ceai ales). De asemenea, nu trebuie să adaugi prea mult zahăr sau lapte în ceai (în general, suntem împotriva folosirii zahărului), deoarece acest lucru poate ascunde aroma bogată a ceaiului. Dacă ai mai multe întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrie-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Căpșunile împăratului", 50gr.

Tipurile delicate de ceai sunt legate sub forma unor "căpșuni". În momentul infuzării, minge, desfăc...
225.00 MDL

Lâna Neagră din Grădinile Ezteri, 50gr.

În Georgia există trei tipuri de producători de ceai. Primii folosesc metoda de recoltare în formă d...
160.00 MDL

"Bujorul alb" (premium), 50gr.

Cel mai rar ceai alb chinezesc, recoltat la începutul primăverii în provincia Fujian, la o altitudin...
150.00 MDL

Ceainic "Kyusu" HG, 380 ml., 0gr.

Un infuzor cu mâner lateral este numit "Kyusu" în Japonia și "ceainic japonez" în restul lumii. Dar ...
750.00 MDL