Informații suplimentare
Ceaiul verde chinezesc nu este doar o gustare rafinată, ci și o băutură sănătoasă care poate ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Cu toate acestea, pentru a obține beneficiul maxim din ceai, este important să-l preparați corect. În primul rând, trebuie să acordați atenție calității apei folosite pentru preparare.
Utilizarea apei de proastă calitate poate reduce calitatea ceaiului și poate afecta gustul și aroma sa. Cel mai bine este să folosiți apă filtrată sau apă potabilă de înaltă calitate, deoarece nu conține impurități inutile (cum ar fi clorul) și minerale, care pot afecta gustul ceaiului. Ar trebui să renunțați la utilizarea apei fierte, deoarece poate deteriora gustul și aroma ceaiului. Este foarte greu să stricați ceaiul verde, dar recomandăm să urmați următoarele reguli:
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnareCantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre eleCaracteristica ceaiului verde este că are un gust și o aromă delicată, care trebuie să fie dezvăluite prin metoda corectă de preparare (de exemplu, metoda de turnare). Pentru aceasta, trebuie să utilizați apă cu o temperatură de cel mult 80-90 (90 grade este limita pentru ceaiul verde) grade Celsius și să nu preparați ceaiul prea mult timp, pentru a nu deteriora gustul delicat. Timpul ideal de infuzare a ceaiului verde este de la 30 de secunde până la 3 minute. Și dacă aveți întrebări, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.