Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai verde "Gunpowder", 50gr.

Regiune: Китай Чжэцзян
(5 evaluări)
90.00 MDL

Iubitorii de ceai verde Gunpowder nu fără motiv apreciază această variantă a băuturii chinezești. Aromat, cu o notă dulceagă de miere, este unic în felul său, deoarece faima sa provine din adâncurile timpului, iar legende vorbesc despre originile sale. În popor, această variantă este adesea numită "Ceaiul Praf de Pușcă", "Praf de Pușcă Chinezesc" sau "Zhu Cha". Există două legende care povestesc despre "praf de pușcă". Prima spune că din cer au fost trimise perle prețioase, pe care dragonul și phoenixul le-au pierdut. A doua legendă, mai realistă, vorbește despre un tânăr englez care avea legături cu comerțul de ceai și l-a comparat cu praful de pușcă. Vitaminele și microelementele conținute în "praf de pușcă chinezesc" pot reînnoi organismul cu componentele necesare. Astfel, conține vitaminele A, B, C, P, PP, K și microelemente precum fier, zinc, magneziu, seleniu, iod, calciu, teină, mangan, fenoli, acid pantotenic și altele. Manganul și vitamina B2 ocupă primul loc în ceea ce privește cantitatea de vitamine și microelemente din Gunpowder.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Ceaiul verde (Liu-Cha)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul verde chinezesc nu este doar o gustare rafinată, ci și o băutură sănătoasă care poate ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Cu toate acestea, pentru a obține beneficiul maxim din ceai, este important să-l preparați corect. În primul rând, trebuie să acordați atenție calității apei folosite pentru preparare.

Utilizarea apei de proastă calitate poate reduce calitatea ceaiului și poate afecta gustul și aroma sa. Cel mai bine este să folosiți apă filtrată sau apă potabilă de înaltă calitate, deoarece nu conține impurități inutile (cum ar fi clorul) și minerale, care pot afecta gustul ceaiului. Ar trebui să renunțați la utilizarea apei fierte, deoarece poate deteriora gustul și aroma ceaiului. Este foarte greu să stricați ceaiul verde, dar recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 70-85 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Caracteristica ceaiului verde este că are un gust și o aromă delicată, care trebuie să fie dezvăluite prin metoda corectă de preparare (de exemplu, metoda de turnare). Pentru aceasta, trebuie să utilizați apă cu o temperatură de cel mult 80-90 (90 grade este limita pentru ceaiul verde) grade Celsius și să nu preparați ceaiul prea mult timp, pentru a nu deteriora gustul delicat. Timpul ideal de infuzare a ceaiului verde este de la 30 de secunde până la 3 minute. Și dacă aveți întrebări, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Gong Mei într-un trunchi de bambus, 5gr.

În cercul de iubitori ai ceaiului circulă multe versiuni despre ce este de fapt Gun Mei și cu ce se ...
20.00 MDL

"Jasmine Molihua", 50gr.

Ceaiul cu frunze mari deosebit, "Jasmine Molihua", ne vine din China și conține în buchetul său flor...
125.00 MDL

"Templul Raiului Bingdao", 357gr.

Bindao sau Islandia - un sat vechi de ceai situat în districtul Shuangjiang. Este renumit pentru cea...
900.00 MDL

"Trei înțelepți San-Sin", 100gr.

În mitologia chineză, San Xing („Trei Stele”) reprezintă o trinitate de zei cerșetori înțelepți. Fie...
375.00 MDL