Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai verde Lâna verde din Grădinile Ezteri, 50gr.

Regiune: Georgia
(1 evaluare)
160.00 MDL

Ceaiul verde de la meșterii georgieni din grădinile Etskhori. Un ceai surprinzător de bun. Amintește de Mao Feng. Sunt impresionat/ă!

Caracteristici

  • Intensitate: 2/10
  • Anul producerii: 2022
  • Concentratie la infuzare: 2/10
  • Tip ceai: Ceaiul verde (Liu-Cha)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul verde chinezesc nu este doar o gustare rafinată, ci și o băutură sănătoasă care poate ajuta la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Cu toate acestea, pentru a obține beneficiul maxim din ceai, este important să-l preparați corect. În primul rând, trebuie să acordați atenție calității apei folosite pentru preparare.

Utilizarea apei de proastă calitate poate reduce calitatea ceaiului și poate afecta gustul și aroma sa. Cel mai bine este să folosiți apă filtrată sau apă potabilă de înaltă calitate, deoarece nu conține impurități inutile (cum ar fi clorul) și minerale, care pot afecta gustul ceaiului. Ar trebui să renunțați la utilizarea apei fierte, deoarece poate deteriora gustul și aroma ceaiului. Este foarte greu să stricați ceaiul verde, dar recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 75-85 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-3 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Caracteristica ceaiului verde este că are un gust și o aromă delicată, care trebuie să fie dezvăluite prin metoda corectă de preparare (de exemplu, metoda de turnare). Pentru aceasta, trebuie să utilizați apă cu o temperatură de cel mult 80-90 (90 grade este limita pentru ceaiul verde) grade Celsius și să nu preparați ceaiul prea mult timp, pentru a nu deteriora gustul delicat. Timpul ideal de infuzare a ceaiului verde este de la 30 de secunde până la 3 minute. Și dacă aveți întrebări, suntem întotdeauna bucuroși să le răspundem, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Mix de fructe "Livada de cirese", 50gr.

Amestec natural de fructe pe bază de hibiscus, cu bucăți de măceșe, mere și cireșe, coajă de portoca...
90.00 MDL

Ceai de orez "Genmaicha", 50gr.

Ceaiul verde fără egal în lume. O combinație de ceai verde și orez prăjit în aer, conferind infuziei...
125.00 MDL

Gaiwan "Inima de lebădă", 200 ml., 50gr.

Această micuță reață albă mi-a frânt complet inima. Părea că nimic nu mă poate mai surprinde în mate...
750.00 MDL

Ceai "Lapacho" (ceai din coaja unui copac furnici), 50gr.

Lapacho reprezintă partea interioară a scoarței așa-numitului copac furnicător. Pentru a înțelege pa...
110.00 MDL