Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Ceai roșu Dian Hong "Trei pagode" (Tuo Cha), 100gr.

Regiune: China
(4 evaluări)
300.00 MDL

Dian Hong - simbolul luptei continue a Chinei pentru un loc sub soare alături de lumea occidentală. În secolul al XIX-lea, Marea Britanie a acaparat ceaiul negru. Livrările masive de ceai negru cu frunze mari din India și Ceilalța (Sri Lanka) au pus în genunchi exportul chinezesc. Englezii susțineau că soiurile lor sunt unice și chiar refuzau să vândă puieți chinezilor. Abia în anul 1938, Zheng Hechun și Feng Shaoqiu, prin cercetări îndelungate, au descoperit în Kunming arbori cu frunze mari, potriviți pentru producția în masă de ceai roșu. Principalele regiuni furnizoare de materie primă au devenit Dali, Weishan, Shun Ning (actualmente Fengqing) și Bao Shan. În anul 1949, tehnologia de producție a fost perfecționată, iar Dian Hong a putut concura chiar și cu Zhihun din Anhui (Zimeng (kimun) Hong Cha). Din anul 1950, a început triumful lui Dian Hong. În mod timid, mai întâi prin Hong Kong, apoi cu îndrăzneală din Guangzhou, fluviul de ceai negru a curs în lumea occidentală. Infuzia dulce și roșu-maronie a început să stârnească papilele gustative ale gurmanzilor din întreaga lume. Până în prezent, aroma sa dulce-florală, cu accente de caise, miere de grâu și prune uscate, este considerată standard la curtea reginei Elisabeta.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceaiul rosu
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Ceaiul roșu chinezesc, cunoscut și sub denumirea de ceai roșu Hunan (ceai negru în Europa), este una dintre cele mai populare sortimente de ceai din lume. Acesta se remarcă prin gustul și aroma sa puternice, precum și prin conținutul de substanțe benefice. Cu toate acestea, prepararea corectă a ceaiului roșu are un rol important în menținerea calității și gustului său, precum și în obținerea beneficiilor maxime pentru sănătate.

În primul rând, ar trebui să acordați atenție calității apei. Folosirea unei ape necorespunzătoare poate afecta semnificativ gustul și aroma ceaiului roșu, precum și valoarea sa. Este ideal să utilizați apă filtrată sau apă potabilă de înaltă calitate. Nu se recomandă utilizarea apei care conține exces de minerale, clor, deoarece acestea pot afecta puternic gustul și aroma ceaiului. Deși este extrem de dificil să stricați ceaiul roșu, recomandăm să urmați următoarele reguli (atunci când îl preparați prin metoda turnării):

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În final, prepararea corectă a ceaiului roșu chinezesc nu numai că garantează gustul și aroma sa puternice și profunde, precum și beneficiile maxime pentru sănătate, dar necesită și alegerea și utilizarea corectă a apei. Utilizarea apei de calitate cu temperatura optimă este un factor important pentru a obține cele mai bune rezultate în prepararea ceaiului roșu chinezesc. Dacă aveți întrebări, vă vom fi întotdeauna disponibili să vă răspundem la ele, scrieți-ne pe Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Negru presat Pu-erh", Xiao Cha, 50gr.

Ceaiul chinezesc din provincia Yunnan, maturat timp de cel puțin 2 ani. "Pu Erh presat negru" are un...
100.00 MDL

"Lingou de aur", 250gr.

Un Pu-erh cadou minunat. Ambalaj strălucitor și vesel. Și ceaiul este la fel. Aromatic, revigorant, ...
750.00 MDL

"Shen Shan Lau Shu", 100gr.

Puer este un ceai postfermentat chinezesc originar din provincia Yunnan. Acest ceai are o anumită pe...
350.00 MDL

Bol "Sânge de Dragon", 80 ml., 50gr.

Bolul unic cu caneluri, fabricat folosind tehnologia tradițională de ceramică Jianzhan, reprezintă o...
400.00 MDL