Ceai roșu Diang Hong «3 Pagodas», 100gr.

Regiune: China
(4 evaluări)
Preț: 300.00 MDL

Dian Hong - simbolul luptei continue a Chinei pentru un loc sub soare alături de lumea occidentală. În secolul al XIX-lea, Marea Britanie a acaparat ceaiul negru. Livrările masive de ceai negru cu frunze mari din India și Ceilalța (Sri Lanka) au pus în genunchi exportul chinezesc. Englezii susțineau că soiurile lor sunt unice și chiar refuzau să vândă puieți chinezilor. Abia în anul 1938, Zheng Hechun și Feng Shaoqiu, prin cercetări îndelungate, au descoperit în Kunming arbori cu frunze mari, potriviți pentru producția în masă de ceai roșu. Principalele regiuni furnizoare de materie primă au devenit Dali, Weishan, Shun Ning (actualmente Fengqing) și Bao Shan. În anul 1949, tehnologia de producție a fost perfecționată, iar Dian Hong a putut concura chiar și cu Zhihun din Anhui (Zimeng (kimun) Hong Cha). Din anul 1950, a început triumful lui Dian Hong. În mod timid, mai întâi prin Hong Kong, apoi cu îndrăzneală din Guangzhou, fluviul de ceai negru a curs în lumea occidentală. Infuzia dulce și roșu-maronie a început să stârnească papilele gustative ale gurmanzilor din întreaga lume. Până în prezent, aroma sa dulce-florală, cu accente de caise, miere de grâu și prune uscate, este considerată standard la curtea reginei Elisabeta.

Caracteristici suplimentare

  • Intensitate: 5/10
  • Concentratie la infuzare: 3/10
  • Tip ceai: Ceaiul rosu

Cum se prepară corect

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-90 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 20-120 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 2-4 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Feng Shui», 50gr.

Amestec natural de plante care combină 5 elemente, culori și forme. Bucăți de mere și pitaya (fructu...
145.00 MDL

«Sky Temple», 50gr.

"Templul Cerului" este un ceai verde chinezesc numit "pulberea neagră". Este benefic pentru digestie...
80.00 MDL

Ceainic HG «Green Leaf», 550 ml

Vesela ceainică - acestea au fost asociațiile pe care le-am avut când am văzut acest ceainic. Foarte...
750.00 MDL

Cafea «decaf», 100gr.

Cafeaua din curmale este o băutură creată din sâmburi de curmale fermentați. Această minunată băutur...
460.00 MDL