Shen Puer «Bing-cha verde», 357gr.

Regiune: China
(2 evaluări)
1800 MDL 2250.00 MDL Salvați: 450 MDL

Bing-cha este o formă de Pu-Erh sub formă de disc rotund și plat, cu greutatea variind de la 100 de grame până la câteva kilograme. Greutatea cea mai comună este de 1 jin (aproximativ 500 de grame). Pot exista variante cadou sub forma unei monede antice sau a unui disc cu ornamente, dar în orice caz forma de disc este păstrată. Pu-Erh este un ceai post-fermentat, care a trecut printr-o fermentație profundă (tradițională sau accelerată), implicând transformarea acestuia într-un produs diferit de ceaiul negru obișnuit din punct de vedere al compoziției chimice și proprietăților benefice. Conform clasificării chinezești a ceaiului, acesta este considerat un ceai negru. În clasificarea moldovenească, acesta este inclus în grupa ceaiurilor negre speciale.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 80-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 3-6 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai presat «Da Hong Pao», 100gr.

Legendarul oolong este acum disponibil și în formă presată. Este o placă de 100 g de Da Hong Pao de ...
450.00 MDL

«Silvia», 50gr.

Ceaiul negru vietnamez cu bucăți de stafide, coacăze roșii, afine, merișoare și mur. Această combina...
150.00 MDL

«Shen Shan Lau Shu», 100gr.

Puer este un ceai postfermentat chinezesc originar din provincia Yunnan. Acest ceai are o anumită pe...
350.00 MDL

«Ранняя весна в горах Булан Шань» (зеленая печать), 357gr.

О, это действительно изумительный чай! Его собирают на склонах горы Буланшань, а затем опытные работ...
1000.00 MDL