Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shen Puer "Elefantul din Feng Zhai", 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
1500.00 MDL

Sishuanbanna - locul preferat al elefanților chinezi. Îi place să se plimbe de la Myanmar prin China către Laos sau Vietnam. Pe drum, fac tot felul de neastâmpăr, rup garduri și calcă pe arbuști. Nu se aventurează cu arborii de ceai, dar tot aduc probleme. În anul 2021, o turmă de 17 elefanți a părăsit rezervația din Sishuanbanna și s-a îndreptat spre nord, în Yunnan. Pe parcurs, au spart uși, au atacat magazine, au furat mâncare, s-au jucat în noroi, s-au bațut în canal și s-au odihnit în pădure. Dupa trezire, au distrus câmpurile și au intrat în casele oamenilor. Într-un caz, au reușit să deschidă robinetul cu trompele și s-au aliniat în curte la coadă pentru apă. În cele din urmă, au vizitat orașul Kunming, au călcat pe multe câmpuri și s-au întors înapoi. Siguranța călătoriei acestor giganți a fost asigurată de 360 de persoane și 140 de drone. Elefanții au devenit instantaneu vedete pe rețelele de socializare și la televizor în China. Cu ocazia acestei călătorii, fabrica de ceai Menghai Yunban a lansat o serie de Pu-Erh-uri, atât de tip Shen, cât și de tip Shu. Materiile prime au fost obținute din regiunea Mengla, din satul Fen Chai, aflat între Yunnan și Laos, cum probabil știți - cel mai sudic sat din Yunnan, la 5 km de granița cu Laos. Ceaiul rezultat este proaspăt, dulce și are un aftertaste surprinzător de lung. Și energia pe care o oferă este de parcă ar fi puterea unui elefant!

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-10 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Mini To Cha "Lavanda", 50gr.

Pentru infuzare, va fi potrivit un gaiwan sau o cană de ceai din lut. Încălziți vasul înainte de ser...
150.00 MDL

Da Hong Pao H1101, 50gr.

Unul dintre cele mai renumite soiuri de ceai chinezesc, cultivat în provincia Fujian, în munții Wuyi...
213.00 MDL

Cha Ji "Începutul", 200gr.

"Începutul" - un Pu-Erh impecabil de la fabrica Cha Ji. Este una dintre ale noastre preferate și o p...
400.00 MDL

"Maimuța albă" (premium), 50gr.

Acest ceai verde este cultivat pe versanții munților Tai Mu din provincia chineză Fujian. Frunzele t...
105.00 MDL