Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shen Puer "Templul Raiului Bingdao", 357gr.

Regiune: China
(1 evaluare)
900.00 MDL

Bindao sau Islandia - un sat vechi de ceai situat în districtul Shuangjiang. Este renumit pentru ceaiul său cu frunze mari și bogate. Amplasat la capătul sudic al munților Zhenduan, la intersecția râului Lancang și a Tropicului Racului, Bindao este numit "locul unde se rotește soarele". Templul Cerului Bindao, sau Tianmiao Bindao, este numit după un templu omonim care se află în sat și este considerat un loc sfânt de către localnici. Materiile prime pentru acest Pu Erh sunt culese de pe copaci de ceai antici, cu o vârstă de peste 500 de ani. Gustul său este bogat și intens, simultan dulce și pământos, cu o textură netedă și catifelată. Postgustul este foarte puternic și de lungă durată.

Caracteristici

  • Intensitate: 5/10
  • Anul producerii: 2017
  • Concentratie la infuzare: 5/10
  • Tip ceai: Puerh verde (Shen)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Sheng Pu-erh este un ceai chinezesc unic, care trece printr-un proces special de fermentare și maturare, conferindu-i un gust, un aromă și proprietăți utile deosebite. Prepararea corectă (de exemplu, prin metoda turnării) a Sheng Pu-erh este unul dintre factorii-cheie pentru a te bucura de toate proprietățile sale utile și, mai presus de toate, pentru a-ți dezvălui gustul și aroma unică.

Primul pas este alegerea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, cum ar fi clorul, pentru a nu afecta gustul și calitatea ceaiului. Pentru a prepara Sheng Pu-erh, recomandăm utilizarea unei ceainice sau gaiwan de lut pentru a asigura dezvăluirea maximă a gustului său unic. Sheng Pu-erh este foarte ușor de deteriorat, de aceea recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 5-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-10 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

În general, prepararea corectă a pu-erh-ului nu este doar un mod de a obține un gust și un aromă excelent, ci și o oportunitate de a obține toate proprietățile sale utile. Urmați recomandările și controlați toate etapele preparării pentru a vă bucura de toate avantajele sale și pentru a vă îmbăta în lumea ceaiului tradițional chinezesc. Dacă aveți întrebări, vom fi întotdeauna bucuroși să vă răspundem prin intermediul Telegram sau Whatsapp.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Ceai Rooibos "Kalahari", 50gr.

Băutura etnică sud-africană "Rooibos Kalahari" este un rooibos clasic cu adaos de ceai verde, lapach...
120.00 MDL

Xia Guan "Norul violet", 100gr.

Lu Yu, în "Canonul ceaiului" său, a scris cu o delicatețe și înfrigurare specială despre frunzele pu...
575.00 MDL

"Mama Guanyin Taimushan", 350gr.

Shou Mei din rezervația naturală Taimushan este întotdeauna o sărbătoare. O sărbătoare a gustului pu...
1250.00 MDL

Bol "Ochiul de dragon", 90 ml., 50gr.

Bolul cu caneluri "Ochiul Dragonului", fabricat folosind tehnologia unică Jianzhan, este o capodoper...
400.00 MDL