Shu Puer Da Yi «7592», Menghai, 357gr.

Regiune: Dayi, Menghai
(3 evaluări)
2740 MDL 2950.00 MDL Salvați: 210 MDL

Puerh shu "Da Yi" 7592 de la fabrica Menghai. Anul 2018, o placă de 357 grame. Baza acestui amestec constă în frunze mari și maturate. Este un ceai reconfortant, care încântă cu arome de fructe de pădure și pădure, creând o atmosferă de sărbătoare. Aroma frunzelor uscate este dulce și condimentată, cu note de scorțișoară, cuișoare și coajă de vanilie. Infuzia este limpede și curată, cu o culoare roșu-chihlimbar în transparență, având un miros de merișor în zahăr și o dulceață fructată, fiind și ușor amar și vâscos la textură. Gustul este dulce-acrișor, cu nuanțe de fructe de pădure, merișor și afine. În a doua și următoarele infuzii apar amărăciunea și gustul pădurii umede, notele de iederă și coaja de mandarină. Postgustul este cald și plin. Rezultă o băutură cu atmosferă de sărbătoare, reconfortantă și încântătoare. Se potrivește perfect cu mandarinele și orice alt citric, sandwich-urile și salatele de Revelion.

Caracteristici

  • Intensitate: 6/10
  • Anul producerii: 2018
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 90-95 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-7 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

«Melcul alb» (premium), 50gr.

Foarte rar întâlnit, ceaiul verde chinezesc "Melcul Alb" este recoltat în primăvara devreme în provi...
275.00 MDL

To Cha «Fructul celor doi dragoni», 100gr.

Uitați-vă atent! Ambalajul a fost făcut asemănător cu cel de la Tulîn :-) Pentru un iubitor de ceai ...
325.00 MDL

Чай улун Те Гуань Инь, урожай 2023, 50gr.

Те Гуань Инь – один из самых известных и ценных китайских чаев, который также известен как "Железная...
225.00 MDL

Чайник из исинской глины «Лунатик», 175мл., 1gr.

Чайник из исинской глины "Лунатик" – настоящая находка для ценителей чая и поклонников космоса. Этот...
550.00 MDL