Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer To Cha "V93", Da Yi, Menghai, 100gr.

Regiune: China
(4 evaluări)
600.00 MDL

V93 Da Yi tuo, din anul 2015, de la fabrica Menghai Tea Factory. Un clasic al pu-erh-urilor moderne, produs începând cu anul 2006. În acel an a obținut medalia de aur la cea de-a 13-a Expoziție Internațională de Cultură a Ceaiului din Shanghai. De atunci și până în prezent, este unul dintre cele mai populare pu-erh-uri shu de pe piață. O combinație clasică cu note cremoase și de nuci, cu o textură densă și moale, și un postgust dulce și lung. Aroma frunzei uscate este delicată și intensă, cu accente lemnoase. Culoarea infuziei este densă și închisă, iar aroma este dulce și cremoasă, moale și delicată. Textura băuturii este densă, catifelată și plăcută, asemănătoare cu melasa. Gustul este dulce, cu nuanțe de nuci și lapte, moale și lin, iar în postgust se simt note de nucă de cedru și nucă pecan. Un excelent pu-erh pentru orice ocazie, poate fi savurat atât dimineața, cât și seara, aducând bucurie și conferind stăruință sau relaxare în funcție de situație, combinându-se cu orice fel de gustări.

Caracteristici

  • Intensitate: 7/10
  • Anul producerii: 2021
  • Concentratie la infuzare: 7/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-30 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-7 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 4-8 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

Da Yi "8562", Menghai, 357gr.

Acest shu puerh este foarte dens, bogat și aromat. La gust, primele note sunt de zahăr de trestie, a...
3750.00 MDL

Băutură de ciocolată "Madagascar Vanilla-Bourbon", 200gr.

Vă prezentăm băutura de ciocolată "Vanilie-Burbon Madagascar" de la Wow Cacao, Olanda. Într-un ambal...
255.00 MDL

"Melcul de aur", 50gr.

Ceaiul roșu chinezesc din provincia Hunan. Ceaiul "Melcul de aur" conține o cantitate mare de tips -...
170.00 MDL

"Medalion verde", 50gr.

Ceaiul special chinezesc din provincia Yunnan, maturat timp de cel puțin 2 ani, cu un aromă distinct...
140.00 MDL