Adresa magazinului: Moldova, or. Chișinău, sectorul Botanica, strada Nicolae Zelinski 26/1

Telefon: +373 79 585 984

E-mail pentru contact: info@cha-dao.md

Program de lucru: Luni-Vineri 10:00-19:00; Sâmbătă 10:00-15:00; Duminică - închis

Shu Puer Wu Xing "Pământ", 200gr.

Regiune: Yunnan, Menghai
(2 evaluări)
400.00 MDL

Aspectul exterior - un ambalaj îngrijit și frumos, cu o greutate de 200 de grame. Presarea este destul de moale, ceaiul se desface ușor în bastonașe mici, cu nuanțe caramizii. Aroma frunzelor uscate este reținută, sobră, cu note recunoscute, clasice de Manhai - lemn, nuci, ciocolată, cu accente de condimente. Infuzia este curată, limpede, luminoasă, bogată, de culoare castaniu-roșcat. Buchetul ceaiului preparat este suculent, nobil, echilibrat și moale, gama lemn-nucă este frumos învăluită de arome de ciocolată, dulciuri, condimente și fructe de pădure. Aroma este moale, caldă, netedă, ușor dulceagă, cu nuanțe de nucă și condimente. Gustul este curat, suculent, neted, uleios, cu o amărăciune plăcută și dulceață de nucă de pădure. Postgustul este lung, catifelat, învăluitor, cu o plăcută aciditate de fructe de pădure. Este un ceai care aduce în minte starea de spirit, sărbătoare și ușurință. Și totuși, are un gust suculent și expresiv. Păstrează în sine o anumită subtilitate și delicatete. În special, va fi pe placul iubitorilor de arome de nucă. Este simplu și nepretențios în infuzare, rezistă foarte bine la multiple infuzări și se dezvăluie treptat pe parcursul sesiunii de ceai. Cu un astfel de Pu-Erh nu ai nicio grabă să pleci. Vrei să savurezi și să te bucuri de fiecare notă.

Caracteristici

  • Intensitate: 9/10
  • Anul producerii: 2019
  • Concentratie la infuzare: 8/10
  • Tip ceai: Puerh negru (Shu)
Ambalaj (greutate)

Informații suplimentare

Shu Puerh este una dintre cele mai unice varietăți de ceai, care își obține gustul și aroma distincte datorită unui proces special de fermentare și maturare. Departe de asta, prepararea corectă a Shu Puerh este unul dintre factorii cheie pentru a dezvălui toate calitățile sale gustative și aromatice și pentru a păstra toate proprietățile sale benefice.

Unul dintre primii pași în prepararea corectă a Shu Puerh este utilizarea apei de calitate. Apa trebuie să fie moale și să nu conțină impurități, clor și alte substanțe nocive care pot afecta negativ gustul și calitatea ceaiului. În continuare, pentru prepararea (prin metoda turnării) vă recomandăm să utilizați o cană de ceai de lut sau o gaiwan specială, care va asigura o dezvăluire maximă a aromelor și a gusturilor. Vă recomandăm să urmați următoarele reguli:

Temperatura
Se prepară cu apă curată și moale, fără impurități, la temperatura de 95-98 °C
Timpul de preparare
Timpul unei turnări este de 10-15 secunde, crește progresiv cu fiecare turnare
Cantitatea recomandată
Se recomandă 4-8 grame de ceai uscat la 0,8-1 litri de apă (regula de aur)
Cât de mult
Se recomandă să se bea în 8-10 runde de turnări, în funcție de intervalul dintre ele

Aceste recomandări sunt perfecte atunci când aveți un vas corespunzător pentru prepararea ceaiului. Cu toate acestea, dacă nu aveți o cană de ceai, nu vă disperați! Puteți prepara Shu Puerh în diferite recipiente, cum ar fi o termos (o variantă excelentă pentru călătorii sau la locul de muncă) sau într-un izipot. Cel mai important este să urmați criteriile specifice, să controlați temperatura apei și timpul de preparare pentru a dezvălui toate calitățile gustative și aromatice ale ceaiului și pentru a păstra proprietățile sale benefice.


Recenzii (0)

S-ar putea să vă placă

"Fântâna dragonului" (premium), 50gr.

Faimosul ceai chinezesc de culoare nefrit, care face parte din familia ceaiurilor imperiale chinezeș...
110.00 MDL

Gaiwan din argila Yixing, 60 ml., 0gr.

De obicei, din luturi în nuanțe deschise se beau ceaiuri ușoare - ceai alb, ceai verde și ceaiuri oo...
350.00 MDL

Ceai Dong Ding (oolong din vârful înghețat), 50gr.

Oolongul Dong Ding, cunoscut și sub numele de "Oolongul de pe Vârful Ghețarului", este o clasă clasi...
163.00 MDL

Dragon din Lao Banzhang, 357gr.

Un gust de frunze de ceai intens, pur. Frunze mari, proaspete și aromate, presate cu grijă, și, așa ...
1300.00 MDL